• Altın : 2,734.61
  • BIST 100 : 9,923.11
  • BIST 30 : 10,900.86
  • BTC/USDT : 60,957.00
  • Dolar : 33.93
  • ETH/USDT : 2,628.00
  • Euro : 37.91
AKBANK

Akbank'tan "ileri dönüşüm" projesiyle deprem bölgesine destek

Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç,"İleri dönüşüm projelerinden 'Dönüşümde Gelecek Var' farklı alanlardaki katkıları ve etkileri bir araya getirerek hem eğitim hem çevre hem de toplumsal dayanışma açısından çok önemli bir rol oynuyor" dedi

  • 22.08.2024
  • Doğa Kırmızıoğlu
  • Istanbul
  • Finans
news

İSTANBUL (AA) - Akbank, 'Dönüşümde Gelecek Var' projesiyle 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgede ileri dönüşüm teknikleri ile ofis mobilyaları okul mobilyalarına dönüştürülüyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, 'Sürdürülebilirlik İnsan İçin' vizyonu ile faaliyetlerini sürdüren Akbank, deprem bölgesinde yüz binlerce öğrencinin eğitimini desteklemeye devam ediyor.

Dönüşümde Gelecek Var projesiyle Akbank Genel Müdürlük binasında işlevini tamamlayan ofis mobilyaları, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ileri dönüşüm teknikleriyle ilköğretim okulundaki çocuklar ve öğretmenleri için masa, dolap, askı, pano, sandalye ve kitaplığa dönüştürülüyor.

Proje sayesinde şu ana kadar ileri dönüştürülen yaklaşık 5 bin 300 okul mobilyası, Hatay başta olmak üzere deprem bölgesindeki 360 ilköğretim okulunun kullanımına sunuldu. Böylece Akbank Genel Müdürlük binasından çıkan ofis mobilyaları, 170 bin öğrencinin kullanımı için ileri dönüştürüldü.

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin depremden yıkılan atölyesini yeniden kuran Akbank, gençlerin hem eğitimine hem de mesleki gelişimine katkı sağlıyor. Gençler, atölyede ileri dönüşüm alanında teknik ve pratik bilgiler öğrenmenin yanı sıra ilk iş deneyimlerini kazanıyor.

Lise öğretmenlerinin rehberliğinde gençler, mobilyaları sınıf, oyun odası ve kütüphane kullanımı için ileri dönüştürerek kendilerinden sonraki neslin eğitimine, çevreye ve ekonomiye ortak bir değer kazandırıyor. Ürettikleri mobilyaları depremden etkilenen bölgedeki ana okullarına kendi elleriyle teslim eden gençler, deprem bölgesindeki okulların mobilyalarının yenilenmesine ve öğrencilere daha iyi eğitim olanakları sağlanmasına hizmet ediyor.

Proje, yarattığı toplumsal etkinin yanı sıra kaynakların verimli kullanımını da teşvik ederken şimdiye kadar uygulanan ileri dönüşüm metodu ile 260 ton karbondioksit salınımı engellendi.

- 'İleri dönüşüm, geleceğin ekonomisinde kritik bir rol oynayacak'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, projenin Akbank'ın insan odaklı sürdürülebilirlik stratejisinin bir yansıması olduğunu belirterek, 'Türkiye ve Avrupa'nın alanında en büyük ve kapsamlı ileri dönüşüm projelerinden biri Dönüşümde Gelecek Var, farklı alanlardaki katkıları ve etkileri bir araya getirerek hem eğitim hem çevre hem de toplumsal dayanışma açısından çok önemli bir rol oynuyor.' değerlendirmesinde bulundu.

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurdukları ileri dönüşüm atölyesinin, eğitimin yanı sıra gençlerin geleceğe hazırlandığı bir inovasyon merkezi olarak hizmet verdiğini vurgulayan Alakoç, şunları kaydetti:

'Bu atölyede, gençlerimiz ileri dönüşüm tekniklerini öğreniyor, pratiğe döküyor ve ilk iş deneyimlerini kazanıyor. Bu süreç, onlara sadece teknik beceriler kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda problem çözme yeteneklerini, yaratıcılıklarını ve toplumsal sorumluluk bilincini de geliştiriyor. İleri dönüşüm, geleceğin ekonomisinde ve toplumlarında kritik bir rol oynayacak. Gençlerimiz bu projeyle, kaynakların nasıl verimli kullanılacağını, çevreye duyarlı üretim tekniklerini ve döngüsel ekonominin önemini öğreniyor. Bununla birlikte ürettikleri mobilyaları depremden etkilenen anaokulu öğrencilerine bizzat teslim eden öğrencilerimiz, toplumsal dayanışma ve empati duygularını da pekiştirmiş oluyor.'

Alakoç, proje sonunda deprem bölgesinde ihtiyaç sahibi toplam 650 okula 10 bine yakın mobilya dağıtmayı hedeflediklerini ve çok kısa süre içerisinde hedeflerinin yarısına ulaştıklarını aktardı.