• Altın : 2,612.70
  • BIST 100 : 10,098.50
  • BIST 30 : 10,997.17
  • BTC/USDT : 60,936.00
  • Dolar : 33.55
  • ETH/USDT : 2,666.10
  • Euro : 36.63
ŞİRKET HABERLERİ

ParamTech, bulut sağlayıcısı olarak Amazon Web Services'i tercih etti

ParamTech Üst Yöneticisi (CEO) Bahadır Aktan,"Avrupa operasyonlarımızda başta olmak üzere AWS'ye geçerek de iş verimliliğimizi artırırken, altyapı maliyetlerimizi düşürdük ve hızlı inovasyon yapabilmemiz sayesinde müşteri memnuniyetini artırdık" dedi

  • 07.08.2024
  • Enes Ege
  • Istanbul
  • Finans
news

İSTANBUL (AA) - ParamTech, Avrupa operasyonları için bulut sağlayıcısı olarak Amazon Web Services (AWS) ile işbirliğine imza attı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, AWS'in sağladığı yüksek kullanılabilirlik ve performans ile uygulamalarından alınan verimliliği üst seviyeye taşıyan ParamTech, sunduğu hizmetleri daha da genişleterek, Türkiye'nin yenilikçi teknoloji şirketi pozisyonunu pekiştirdi.

Şirket, tüm teknoloji donanımları, altyapı hizmetleri başta olmak üzere cloud dönüşümü, veri güvenliği, birçok hazır iş çözümleri ve ortaya koyduğu başarılı teknoloji operasyonlarıyla güven sağlıyor.

Perakende şirketleri, holdingler, dijital bankacılık ve elektronik para şirketleri başta olmak üzere fark yaratan birçok çalışmaya imza atıyor. Özellikle Avrupa pazarında daha etkili bir oyuncu olmayı ve konumunu global yenilikçi teknoloji sağlayıcısı olarak güçlendirmeyi hedefleyen ParamTech, AWS bulut servislerinden faydalanarak inovasyonları ve yeni teknolojileri, sürekli bir şekilde çalışmalarına entegre ediyor.

ParamTech, Avrupa'da ölçeklenebilirlik ve veri güvenliği konularında karşılaştığı zorlukları AWS servislerini kullanmaya başlayarak çözdü. AWS ile yaptığı stratejik işbirliği sayesinde küresel pazardaki rekabet gücünü artıran şirket, yenilikçi teknoloji çözümleriyle Avrupa'daki güçlü büyüme ivmesini sürdürmeyi hedefliyor.

AWS'in esnek altyapısı ve geniş servis yelpazesi ile ParamTech, sistemlerini daha hızlı ve güvenli bir şekilde entegre edebiliyor ve Avrupa'daki şirketler için bu teknoloji dönüşümünü bir hizmet olarak veriyor. Bu sayede ParamTech, AWS'in ileri teknoloji servislerini kullanarak Avrupa'daki müşterilerine daha hızlı ve güvenilir çözümler sunuyor.

Devreye alınan yeni AWS servisleri arasında sektör lideri ölçeklenebilirlik, veri erişilebilirliği ve performans özellikleri sunan nesne depolama servisi Amazon S3 de yer alıyor. Amazon S3, makine öğrenimi, veri gölleri, yedeklemeler gibi farklı çalışmalarda istenen miktarda verinin güvenli bir şekilde depolanmasını sağlıyor. Sunucu tedariki ve yönetimine ihtiyaç duyulmadan tüm uygulamalar için kod çalıştırılmasına olanak tanıyan AWS Lambda ise kullandığın kadar öde modeliyle hızlı ve uygun maliyetli ölçeklenme avantajı sunuyor.

ParamTech, ödeme kuruluşu lisanslarını alan yeni şirketlere elektronik para, dijital banka, kart oluşturma, kart işleme, hesap, BNPL (şimdi al sonra öde), ödeme ve API entegrasyonu gibi birçok teknoloji ürününe ulaşma fırsatı sunarak, faaliyetlerine hızlı ve uygun maliyetle başlamalarını sağlamanın yanı sıra artan trafik ve değişen müşteri ihtiyaçlarına yönelik altyapı yenilemeleri de yapıyor. Bu kapsamda şirket, AWS'in ölçeklenebilir ve güvenli altyapısıyla veri yönetimi ve analiz kapasitelerini artırarak rekabet avantajı elde etmesiyle pazarda daha güçlü bir konuma ulaşma olanağına sahip oluyor.

- 'Müşterilerimizin ihtiyaçlarını hızlı ve güvenilir bir şekilde karşılıyoruz'

Açıklamada görüşlerine yer verilen ParamTech Üst Yöneticisi (CEO) Bahadır Aktan, ParamTech'in tüm sektörlere hizmet veren Türkiye'nin yenilikçi şirketi olarak rakiplerinden önemli ölçüde ayrışan, öncü bir konuma sahip olduğunu belirtti.

Aktan, rakiplerinden farklı olarak fintek kuruluşlarının ihtiyaç duydukları tüm çözümleri bir arada sunduklarını aktararak, şunları kaydetti:

'Bütüncül yaklaşımımızla müşterilerimizin zaman ve maliyetten tasarruf etmelerini sağlamanın yanı sıra işlerini hızlandırmalarına ve pazara daha hızlı giriş yapmalarına destek oluyoruz. Buradaki tecrübelerimizi tüm sektörlere yayarak, ParamTech ile birlikte en kaliteli teknoloji operasyonlarını ve ürün geliştirme hizmetlerini almalarına yardımcı oluyoruz. Avrupa operasyonlarımızda başta olmak üzere AWS'ye geçerek de iş verimliliğimizi artırırken, altyapı maliyetlerimizi düşürdük ve hızlı inovasyon yapabilmemiz sayesinde müşteri memnuniyetini artırdık. AWS sayesinde ölçeklenebilirlik anlamında ciddi esneklik kazanmamızla kaynaklarımızı yoğunluğa paralel olarak artırıp azaltabiliyor, hizmet kalitesi ve maliyet optimizasyonu konularında avantajlı pozisyonda bulunuyoruz. AWS'nin teknoloji servisleri sayesinde hem kendi ihtiyaçlarımızı hem de Avrupa'daki müşterilerimizin ihtiyaçlarını hızlı ve güvenilir bir şekilde karşılıyoruz.'

AWS Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın da finansal teknolojilerin, Türkiye'nin en dinamik ve verimli sektörlerinden biri olmaya devam ettiğini ifade etti.

Aydın, AWS olarak bulut servisleriyle dinamik bir sektörün teknolojiyi en etkin ve verimli şekilde kullanmasını desteklemenin kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, 'Sektörün büyümeye ve gelişmeye devam etmesi için ParamTech'in sunduğu hizmetler de oldukça kıymetli. ParamTech'i sektöre güncel, etkili ve yenilikçi teknolojiler sunma ve globalleşme yolculuğunda desteklemekten mutluluk duyuyoruz.' açıklamasında bulundu.