• Altın : 2,758.28
  • BIST 100 : 9,597.88
  • BIST 30 : 10,548.99
  • BTC/USDT : 56,610.00
  • Dolar : 34.02
  • ETH/USDT : 2,325.80
  • Euro : 37.56
ŞİRKET HABERLERİ

Audi, yeni Q6 e-tron için Goodyear'ı tercih etti

Goodyear lastikleri, Audi Q6 e-tron'da orijinal ekipman olarak tercih edildi

  • 10.09.2024
  • Emirhan Yılmaz
  • Istanbul
  • Otomotiv
news

İSTANBUL (AA) - Goodyear lastikleri, Audi Q6 e-tron'da orijinal ekipman olarak tercih edildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Goodyear lastikleri, Audi'nin premium SUV modeli Audi Q6 e-tron'da orijinal ekipman olarak tercih edildi.

Goodyear, yaz ve kış lastikleri serisini Audi'nin elektrikli SUV modelinin özelliklerine uygun olacak şekilde geliştirirken, yol gürültüsünü azaltan teknolojileri de dahil etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Goodyear Kıdemli Teknik Proje Müdürü Alexandre Scharis, Audi'nin en yeni modellerine özel lastik geliştirmenin arkasında Goodyear ve Audi arasındaki iyi işbirliğinin sağladığı güven olduğunu belirterek, 'Bu lastikleri geliştirirken, Audi ekibiyle modelleme ve test aşamalarında çok yakın bir şekilde çalıştık ve bu süreç, son derece tutarlı lastik performansı sunan yenilikçi bir damak alanı tasarımıyla sonuçlandı.' ifadelerini kullandı.

Goodyear EMEA Tüketici Orijinal Ekipman Genel Müdürü Johannes Moll da Goodyear olarak Audi tarafından yeni Q6 e-tron için özel orijinal ekipman lastikler geliştirmek üzere seçilmekten gurur duyduklarını aktardı.

Moll, 'İşbirliğimiz, yeni modelin ileri standartlarını karşılayan, aynı zamanda yol gürültüsünü azaltan ve optimize edilmiş performans sunan lastiklerin geliştirilmesini sağladı. Bu ortaklık, bir kez daha elektrikli mobilitenin geleceğine olan bağlılığımızı yansıtıyor.' açıklamasında bulundu.

- Goodyear aracın performansını artıracak şekilde özel olarak uyarlanmış lastikler üretti

Goodyear'ın Audi Q6 e-tron için sunduğu orijinali ekipman lastik seçenekleri, yaz aylarında Eagle F1 Asymmetric ve kış aylarında ise UltraGrip serilerinden oluşuyor.

Onaylanan bu lastikler, Goodyear'ın 18 inç ile 21 inç arasında değişen ürün kodlarıyla farklı donanım seviyelerine uygun olarak sunulacak. Goodyear, lastik geliştirme sürecinde modelleme ve test aşamalarında Audi ile işbirliğinde çalışarak, aracın performansını artıracak şekilde özel olarak uyarlanmış lastikler üretti.

Yeni Q6 e-tron, homologasyon için gereken yeni düzenlemelere uyum sağlamak amacıyla 2 dB1 gürültü azaltma zorunluluğuna tabi tutuldu. Bu da yol gürültüsünü azaltacak lastiklerin geliştirilmesini gerektirdi.

Goodyear, sırt desenini özel olarak tasarlayarak ve orijinal ekipman lastiklerin yapısını optimize ederek Audi'nin hedeflerine destek verdi.

Ayrıca, Goodyear her bir aks için özel lastik spesifikasyonları geliştirdi ve bu sayede her aksın performans özelliklerinin ayrı ayrı ayarlanabilmesine olanak tanıyarak mükemmel viraj stabilitesi ve yol tutuş davranışı sağladı.

Bu orijinali ekipman lastik seçenekleri, Goodyear’ın daha önce e-tron GT quattro ve RS e-tron GT2 modellerini de donatmış olduğu Audi ile olan köklü ilişkisi üzerine inşa edildi.