• Altın : 2,943.27
  • BIST 100 : 9,012.10
  • BIST 30 : 10,060.39
  • BTC/USDT : 67,200.00
  • Dolar : 34.16
  • ETH/USDT : 2,616.60
  • Euro : 37.20
ŞİRKET HABERLERİ

ATP Zenia çözümleri, Servios işbirliğiyle Afrika pazarında

ATP CEO'su Ümit Cinali, "Ortaklığımız çerçevesinde Servios, ATP Zenia ürünlerinin lokal satış ve sonrası müşteri desteğini sağlayacak" dedi.

  • 17.10.2024
  • Enes Ege
  • Istanbul
  • Teknoloji
news

İSTANBUL (AA) - ATP Yazılım ve Teknoloji AŞ, Güney Afrika'nın hızlı servis restoran çözümlerinde uzmanlaşmış teknoloji firması Serviostech PTY. LTD ile iş ortaklığı anlaşması imzaladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, stratejik işbirliği kapsamında, ATP'nin yeni nesil kurumsal restoran yönetimi çözümleri markası ATP Zenia'nın tüm ürün ailesi, ilk etapta Güney Afrika başta olmak üzere üç Afrika ülkesindeki restoran operatörlerine sunulacak.

İmzalanan anlaşma kapsamında, ATP Zenia çözümleri Güney Afrika'nın restoran zinciri markası Pie City'nin tüm restoranlarında kullanıma açılacak. Güney Afrika Cumhuriyeti, Botswana ve Zambiya'daki toplam 74 restorana ATP Zenia'nın yeni nesil hibrit bulut restoran yönetimi çözümleri entegre edilecek.

Çözümler, satın alma, nakliye, envanter, ürün, fiyat, promosyon, operasyon, atık, raporlama ve analiz süreçlerini modernize ederek işletme verimliliğini artıracak, müşteri deneyimini iyileştirecek ve restoranların karlılığına katkıda bulunacak. Bulut hizmeti olarak sağlanacak çözümler, internet kesintisi durumunda çevrimdışı çalışabilme özelliğine de sahip olacak. Kullanıcı dostu UI/UX tasarımı, çalışanların sisteme kısa sürede uyum sağlamasına katkı sağlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ATP Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Cinali, Güney Afrika'nın, küresel stratejilerinde önemli yer tuttuğunu ve 2029'a kadar yılda yüzde 14 bileşik büyüme beklendiğini, 8,9 milyar dolar büyüklüğünde bir yiyecek sektörüne sahip olduğunu belirtti.

Cinali, Servios ile oluşturdukları işbirliğiyle Güney Afrika ve çevresindeki 14 ülkedeki pazarları da hedef aldıklarını kaydederek, 'Hızla gelişen bu pazarlarda, bölge dinamiklerine ve QSR (hızlı servis restoran) sektörüne hakim, alanında uzman ve yapay zeka çözümlerine sahip bir iş ortağı olan Servios ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ortaklığımız çerçevesinde Servios, ATP Zenia ürünlerinin lokal satış ve sonrası müşteri desteğini sağlayacak. İş ortaklığımızın ilk kazanımı, Güney Afrika merkezli ve büyüme odaklı Pie City zinciri oldu. Güney Afrika'daki diğer fırsatlarla ilgili ön çalışmalar ve geliştirmeler için ekiplerimiz birlikte çalışmalarını sürdürmekteler.' ifadelerini kullandı.

ATP, işbirliği ile yenilikçi çözümlerini Güney Afrika'da daha geniş bir müşteri kitlesine ulaştırmayı hedefliyor. Güney Afrika, Botswana ve Zambiya'daki restoranlarda başarıyla hayata geçirilen ATP Zenia çözümlerinin, bölgedeki diğer restoranlarda da yaygınlaşması bekleniyor.