• Altın : 2,716.31
  • BIST 100 : 9,821.96
  • BIST 30 : 10,685.10
  • BTC/USDT : 59,800.00
  • Dolar : 33.69
  • ETH/USDT : 2,624.10
  • Euro : 37.19
SAMSUNG

Samsung, gelişmiş performansa sahip 1 TB microSD kartlarını tanıttı

Samsung Electronics Hafıza Markası Ürünler İş Birimi Ekibi Başkan Yardımcısı Hangu Sohn, "Yüksek kapasiteli yeni microSD kartlar PRO Plus ve EVO Plus, büyük miktarlarda yüksek kalitedeki veriyi güvenle saklıyor" dedi.

  • 16.08.2024
  • Kerem Alp Eren Kaya
  • Istanbul
  • Teknoloji
news

İSTANBUL (AA) - Samsung Electronics, 1 TB'lık depolama alanına sahip microSD kartları PRO Plus ve EVO Plus'ı pazara sundu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Samsung, geliştirdiği V-NAND teknolojisiyle desteklediği yeni microSD kartları PRO Plus ve EVO Plus ile kullanıcıların ölümsüzleştirdikleri anlarını gösteren fotoğraf ve videoları güvenli bir biçimde depolayabilmelerini sağlıyor. MicroSD kart modellerinin 180 MB/s sıralı okuma ve 160 MB/s aktarım hızlarıyla yüksek performansı, büyük dosyaların kolaylıkla işlenmesine imkan tanıyor.

Samsung'un 8. nesil V-NAND (V8) teknolojisini kullanan, gelişmiş performansa ve yüksek kapasiteye sahip PRO Plus ve EVO Plus, günlük kullanımda hızlı dosya aktarımı yapmaya ve depolamaya ihtiyaç duyan içerik oluşturucuları ve teknoloji meraklıları için kullanışlı çözümler olarak öne çıkıyor.

PRO Plus ve EVO Plus'ın önceki Samsung modellerine kıyasla artan depolama kapasitesi, kullanıcılara çoğunlukla SSD cihazlarda görülen TB kapasitelerine özgü yüksek depolama kapasitesi sunuyor.

PRO Plus, hızlı yüklemeler ve çoklu görevler konusunda PRO Plus, A2 Uygulama Performansına, UHS Hız Sınıfı 3 (U3), 4K UHD Videolar için Video Hız Sınıfı 30 (V30) özellikleriyle kullanıcılara, içeriklerini depolamak ve düzenlemek konularında rahat çalışma imkanı sağlıyor.

EVO Plus, kullanıcıların sorun yaşamadan yüklemeler yapması ve çoklu görev deneyimi yaşayabilmesi için A2 Uygulama Performansı ile 4K UHD video için UHS Hız Sınıfı 3 (U3) ve Video Hız Sınıfı 30 (V30) özellikleriyle kullanıcıların hizmetine sunuluyor.

EVO Plus’ın 64GB modeli ise, farklı olarak, UHS Hız Sınıfı 1 (U1), Video Hız Sınıfı 10 (V10) ve A1 Uygulama Performansı sunuyor.

Yeni microSD kartlar, şirketin 55 nanometre (nm) olan bir önceki serisiyle kıyaslandığında, yeni 28 nm işlem teknolojisine dayanan kontrolör sayesinde gelişmiş güç verimliliği sağlıyor.

Ultra dayanıklı PRO Plus ve EVO Plus, kapsamlı testlerden geçerek 6 alanda yüksek güvenilirlik derecelerine ulaştı. Zorlu koşullar altında gerçekleştirilen kapsamlı testlerden başarıyla geçen PRO Plus ve EVO Plus, zorlu ortamlara göre tasarlanırken ürünler suya, yüksek sıcaklıklara, X ışınlarına ve manyetik alanlara dayanabiliyor.

PRO Plus ve EVO Plus, verilerin güvenle saklanması için AndroidTM akıllı telefonlar, tabletler ve el tipi oyun konsolları dahil olmak üzere günlük kullanılan birçok cihazla uyumlu çalışıyor.

Ayrıca içerik oluşturmak, düzenlemek ve veri kaydetmek için aksiyon kameraları veya dronlar gibi zorlu ortamlarda çalıştırılan cihazlarda da kullanılabiliyor.

PRO Plus ve EVO Plus, 10 yıllık sınırlı garantiyle sunuluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsung Electronics Hafıza Markası Ürünler İş Birimi Ekibi Başkan Yardımcısı Hangu Sohn yüksek kapasite ve yüksek performans gerektiren taşınabilir cihazların kullanıcılar tarafından daha kullanıldığını belirterek, 'Yüksek kapasiteli yeni microSD kartlar PRO Plus ve EVO Plus, büyük miktarlarda yüksek kalitedeki veriyi güvenle saklıyor.' ifadelerini kullandı.