Enuygun, Türkiye'nin "lezzet rotaları"nı sıraladı
Enuygun, Türkiye'nin önde gelen gastronomi duraklarını paylaştı
İSTANBUL (AA) - Enuygun, Türkiye'nin önde gelen gastronomi duraklarını paylaştı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin her bir köşesi kendine özgü lezzetlerle dolu zengin bir mutfağa sahip. Enuygun da Türkiye'nin gastronomi duraklarını listeledi.
Bu durakların ilki, UNESCO tarafından gastronomi şehri ilan edilen Gaziantep. Farklı kültürlerin etkisiyle zenginleşen Gaziantep mutfağı, dünyaca ünlü lezzetleriyle tanınıyor. Alinazik, küşleme, patlıcan kebabı, yuvalama, baklava, fıstıklı katmer ve beyran çorbası gibi tatların yanı sıra kabaklama, şiveydiz ve sulu salata gibi yöresel yemekler de Gaziantep mutfağını zenginleştiriyor.
Adana, kendine özgü lezzetleri ve misafirperverliğiyle kebap denince ilk akla gelen şehirlerden biri. Adana kebabı, ciğer, mumbar, şırdan ve çiğ köfte gibi eşsiz tatların yanı sıra bici bici, karakuş tatlısı, halka tatlısı ve taş kadayıf gibi tatlılarıyla da dikkati çekiyor. Kahvaltılarda sıkma ve Adana usulü su böreği, öğle ve akşam yemeklerinde ise analı kızlı ve sarımsaklı fıstık köfte gibi seçenekler damaklara hitap ediyor.
Enuygun'dan uygun fiyatlı uçak bileti sunarken, Adana'daki otel seçeneklerini 1890 liradan başlayan fiyatlarla ulaşma imkanı sunuyor.
- Şanlıurfa mutfağıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.
Şanlıurfa, binlerce yıllık tarihiyle kültür ve lezzetin buluştuğu bir şehir. Dünya mirası Göbeklitepe'ye ev sahipliği yapan Şanlıurfa, tarih meraklıları için keyifli bir keşif rotası sunarken, mutfağıyla da ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Etli çiğköfte, Urfa kebabı, ağzı açık, ciğer kebabı ve bostana salatası gibi tatlar, şehrin sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Ayrıca lahmacun, tepsi kebabı ve lebeni gibi yemekler de öne çıkıyor.
Konaklama için 1499 liradan başlayan fiyatlarla uygun otel seçenekleri bulunuyor.
Kültürel zenginlikleri ve köklü geçmişiyle Konya, aynı zamanda mutfağıyla da ön plana çıkıyor. İnceliği ve lezzetiyle ünlü etli ekmek, Anadolu mutfağının vazgeçilmezlerinden olan fırın kebabı ve bamya çorbası, şehrin öne çıkan tatları arasında. Çebiç, sac arası tatlısı ve mevlana şekeri gibi yerel lezzetler ise ziyaretçilerin mutlaka denemesi gereken diğer seçenekler arasında yer alıyor.
Konya'da otel rezervasyonları 1747 liradan başlayan fiyatlarla Enuygun üzerinden yapmak mümkün.
Kayseri mutfağı, hamur işi ve kırmızı etin mükemmel uyumunu yansıtan yemekleriyle lezzet şöleni sunuyor. Mantının tepsi ve yağ mantısı gibi çeşitleri, Kayseri pastırması, pöç kebabı, sucuklu köfte ve yağlama, şehrin en sevilen tatları arasında yer alıyor. Tahinli yaprak sarma, örgü pilav, aside tatlısı ve nevzine gibi yöresel tatlar da Kayseri mutfağını zenginleştiren diğer seçenekler arasında bulunuyor.
Erciyes Dağı'nın eteklerindeki bu güzel şehirde otel rezervasyonu 1700 liradan başlayan fiyatlarla yapılabiliyor.
Et yemekleriyle ünlü Siirt mutfağı, zengin lezzetleriyle dikkati çekiyor. Büryan kebabı, perde pilavı, kitel ve bumbar gibi yöresel tatlar, şehrin en sevilen lezzetleri arasında yer alırken, pırtike çorbası ve zerfet gibi özgün yemeklerin yanı sıra aside tatlısı ve gebole gibi tatlılar da Siirt mutfağını zenginleştiriyor.
Siirt'te konaklama seçenekleri 850 liradan başlayan fiyatlarla değerlendirilebiliyor.
Osmanlı mirasını taşıyan mutfağıyla Edirne, hem tarih hem de lezzet tutkunlarının uğrak noktalarından biri. Özellikle tava ciğeri ve badem ezmesi, şehrin bilinen tatları arasında yer alıyor. Ayrıca gerdan tatlısı, zerde ve hardaliye gibi yöresel lezzetler de Edirne mutfağını farklı kılan detaylardan. Mamzana, mutancana ve elbasan tava gibi Osmanlı'dan bu güne ulaşan yemekler ise mutlaka denenmesi gereken diğer tatlar arasında bulunuyor.
Enuygun'dan yer alan Edirne otellerinden uygun olanı seçerek 1528 liradan başlayan fiyatlarla konaklamak mümkün.
Eskişehir, zengin mutfak kültürü ve tarihi dokusuyla ziyaretçilerine farklı bir deneyim sunuyor. Çibörek, balaban köfte ve göbete gibi lezzetler, şehrin öne çıkan tatları arasında yer alırken Kırım, Kafkas ve Balkan mutfaklarının izlerini taşıyan Eskişehir mutfağında, boza gibi geleneksel tatların da önemli bir yeri var. Tatar böreği, kapama ve ağzı açık gibi yemekler ise Eskişehir’in kültürel çeşitliliğini yansıtan diğer lezzetlerden.
Eskişehir'de, konaklama için 1765 liradan başlayan fiyatlarla otel seçeneklerinden yararlanma imkanı sunuyor.