Dolar
32.38
Euro
35.17
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.80
BTC/USDT
70,801.00
BIST 100
9,079.97
Kültür

'Buenos Aires Türkiye Filmleri Festivali' başladı

Arjantin'de, "Festival de Cine Turco" adıyla bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Buenos Aires Türkiye Filmleri Festivali, Arjantinli sinemaseverleri Türk filmleri ile buluşturuyor.

26.09.2015 - Güncelleme : 26.09.2015
'Buenos Aires Türkiye Filmleri Festivali' başladı

BUENOS AİRES

Arjantin'de, "Festival de Cine Turco" adıyla bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Buenos Aires Türkiye Filmleri Festivali, Arjantinli sinemaseverleri Türk filmleri ile buluşturuyor.

Ülkenin en önemli sinema salonlarından Cine Gaumont’ta gerçekleştirilen festival kapsamında, 7’si resmi seçki olmak üzere bu sene programa dahil edilen Türkiye-Avrupa Sineması Penceresi'nden 4 film de dahil 11 uzun metraj film, sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Festivalin açılış gecesinde düzenlenen Anadolu’daki kültürel çeşitliliği yansıtan konser, sinema salonunu dolduranlar tarafından ilgiyle takip edildi.

Ardından Kaan Müjdeci’nin “Sivas” ve Emine Emel Balcı’nın “Nefesim Kesilene Kadar” isimli filmleriyle festivalin ilk gösterimleri gerçekleştirildi.

Festivalin organizatörü Serdar Vardar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin açılışında yer verilen konserdeki mistik havanın Arjantinlileri etkilediğini ve farklı diyarlara götürdüğünü söyledi.

Vardar, “Festival üçüncü senesine çok güzel bir şekilde girdi. Festivalimizi 'Sivas' filmiyle açtık. Öncesinde de Arjantinli, Türk ve İranlı sanatçılar tarafından kısa bir konser verildi ve bu konsere bir sema gösterisi de eşlik etti. Arjantinliler özellikle sema gösterisini çok beğendi” dedi.

Festivale katılan sinemaseverler, film gösterimlerinin ardından Türkiye’den gelen oyuncu ve yönetmenlerle soru-cevap bölümünde yüzyüze iletişim kurma imkanı buldu.

“Neden Tarkovski Olamıyorum” adlı filmin yönetmeni Murat Düzgünoğlu da filminin gösteriminden sonra gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde, seyircilerin Arjantin ve Türkiye arasındaki yaşantı benzerliklerine dikkati çektiklerini aktardı.

Düzgünoğlu, “Genelde filmler yurt dışında gösterildiğinde iyi bir iletişim ve etkileşimden bahsedilir ama özellikle Arjantin’de, Buenos Aires’te seyircilerin ilgisi, soruları ve özellikle yorumları bana çok ilginç geldi. Yoğun bir katılım vardı ve çok içten sorulardı. Şaşırttılar beni” diye konuştu.

Arjantinli sinemaseverler, festivale Türkiye'den davet edilen "Nefesim Kesilene Kadar" filminin başrol oyuncusu Esme Madra ve prodüktörü Nadir Öperli, "Sesime Gel" filminin oyuncusu Abdülkadir İlter ve "Remake Remix Rip-off" belgeselinin görüntü yönetmeni Tan Kurttekin ile de tanışma fırsatı buldu.

Festivale katılan filmler arasında yarışma düzenleneceği ve yarışma sonunda seyirci ödülü olarak 16 bin dolarlık post prodüksiyon hizmetinin "Lahaye ve Pomeranec Musica y Sonido" tarafından verileceği de açıklandı.

Böylece, ödülü kazanan filmin yönetmeni ve prodüktörünün, bir sonraki projelerinin görüntü ve ses prodüksiyonunu Arjantin’de yapabilme imkanına kavuşacağı vurgulandı.

"3. Buenos Aires Türkiye Filmleri Festivali", 30 Eylül’de sona erecek.

Muhabir: Ömer Musa Targal


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın