Dolar
32.35
Euro
34.93
Altın
2,221.84
ETH/USDT
3,555.60
BTC/USDT
70,808.00
BIST 100
9,079.97
Kültür

'Seyahat acentelerine destek' turizmcileri sevindirdi

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2018 yılında, belirlenen havalimanlarına tarifeli ve tarifesiz uçak seferleriyle turist getiren A Grubu seyahat acentelerine verilecek bin 500 ila 9 bin dolar destek Muğla'daki turizmcileri sevindirdi.

Durmuş Genç  | 14.03.2018 - Güncelleme : 14.03.2018
'Seyahat acentelerine destek' turizmcileri sevindirdi

Muğla

MUĞLA - DURMUŞ GENÇ

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2018 yılında, belirlenen havalimanlarına tarifeli ve tarifesiz uçak seferleriyle turist getiren A Grubu seyahat acentelerine verilecek bin 500 ila 9 bin dolar destek Muğla'daki turizmcileri umutlandırdı.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teşviklerin erken açıklanması yönünde Kültür Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile görüştüklerini söyledi.

Buna göre bölgeye gelecek uçak seferleri ve rezervasyonların ayarlandığını ve gelecek turist sayısında artış yaşanacağını vurgulayan Bülbüloğlu, "2018 yılında turist getiren A Grubu seyahat acentelerine verilen desteğin erken açıklanması turizmcileri sevindirdi ve sezon için hepimizi daha da umutlandırdı. İnşallah bu sezon çok iyi olacak. Erken rezervasyonlar da bunu gösteriyor." dedi.

Bülbüloğlu, 1 Ocak 2018 tarihinden başlamak üzere 31 Aralık 2018'e kadar 100 ve daha fazla yolcu kapasitesine sahip kruvaziyer gemi ile turist getiren A Grubu seyahat acentelerine destek ödemesinin de gerçekleştirileceğini anlattı.

Kruvaziyer turizminin özellikle Muğla ve İzmir için çok önemli olduğuna dikkati çeken Bülbüloğlu, ciddi anlamda turistin kruvaziyerle geldiğini, bu tarzın, turizmi rahatlatan bir faktör olduğunu ifade ederek, desteğin bu anlamda büyük önem taşıdığını belirtti.

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur da seyahat acentelerine verilen teşviki çok olumlu bulduklarını söyledi.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın