Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,214.72
ETH/USDT
3,578.40
BTC/USDT
71,162.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi, Kurumsal Haberler

AA Başmuhabiri Gürdamar'a ödül

AA Finans Haberleri Editörlüğü Başmuhabiri Bekir Gürdamar, Sermaye Piyasası Haberi 2017 ödülüne layık görüldü.

Musab Turan  | 12.04.2018 - Güncelleme : 12.04.2018
AA Başmuhabiri Gürdamar'a ödül

Istanbul

İSTANBUL

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç,  3. TSPB Sermaye Piyasaları Ödül Töreni’nin açılış konuşmasında, ödül törenine gösterilen ilginin her geçen yıl artmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. 

Türk sermaye piyasalarının zor ama mutlu bir yılı geride bıraktığını belirten Koç, "Zor bir yıldı; çünkü gerek küresel gerekse bölgesel olarak istikrarsızlığın hakim olduğu bir yıldı. Böyle bir yılda, sektörümüz oldukça başarılı bir yılı geride bıraktı. Geçen yıl öz kaynak finansmanı yoluyla 7 milyar lira, borçlanma araçları yoluyla 130 milyar lira olmak üzere, girişimcilere 140 milyar liraya yakın kaynağın aktarılmasına aracılık ettik. Bu, önceki yıla göre yarı yarıya bir artış anlamına geliyor." diye konuştu.

Koç, bireysel emeklilik sisteminde otomatik katılımla toplam varlıkların önceki yıla göre yüzde 30 artarak 160 milyar liraya ulaştığını anlatarak, "Bu performans üyelerimizin mali tablolarına da yansıdı. Henüz kesinleşmemiş sonuçlara göre aracı kurumların toplam karı 2017 yılında yüzde 65 artarak 800 milyon lira, portföy yönetimi şirketlerinin toplam karı yüzde 50 artarak 165 milyon lira oldu. Şimdi bu başarılarımızı ödüllendirmenin zamanı geldi. Bugün 44 adet kategoride toplam 36 kuruma ya da kişiye ödül vereceğiz." ifadelerini kullandı.

"Düşmanlarımızı kıskandıracak oranlarda büyüyoruz"

Türkiye Varlık Fonu Başkan Vekili ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ise son yıllarda Türk sermaye piyasalarının gelişimini sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye’de sermaye piyasalarının uzun yıllar ihmal edildiğini aktaran Karadağ, son dönemde finansal okuryazarlığın artmasıyla sermaye piyasalarına olan ilginin de arttığını kaydetti.

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksinin geçen yılı yüzde 47’nin üzerinde karla kapattığını anımsatan Karadağ, "Ekonomimiz dinamizmini koruyor. Güçlü büyüme trendi 2018’de de devam edecek. Düşmanlarımızı kıskandıracak oranlarda büyüyoruz." dedi.

AA Başmuhabiri Gürdamar'a ödül

Açılış konuşmalarının ardından ödüller sahiplerine verildi.

Sermaye Piyasasına Hizmet Onur Ödülleri, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Kurucu Başkanı Muharrem Karslı’ya ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Yusuf Ziya Toprak’a verildi.

Diğer Sermaye Piyasasına Hizmet Onur Ödülü ise Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kurucu Başkanı merhum Prof. Dr. İsmail Türk adına takdim edildi.

Anadolu Ajansı (AA) Finans Haberleri Editörlüğü Başmuhabiri Bekir Gürdamar Sermaye Piyasası Haberi 2017 ödülüne layık görüldü. 

Özel Ödüller

Özel Ödüller kapsamında da En Yaratıcı Sermaye Piyasası Projesi 2017 ödülüne N Kolay Bono ile Aktif Yatırım Bankası AŞ layık görülürken, En Yaratıcı Sermaye Piyasası Projesi 2017 ödülüne, Emtia Bazlı Sukuk İhracına Aracılık ile Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ değer bulundu.

En Yaratıcı Sermaye Piyasası Projesi 2017 ödülü Gaziantep Entegre Sağlık Kampüsü Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile Actus Portföy Yönetimi AŞ’ye, En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi 2017 ödülleri Şeker Çocuk Dergisi ile Şekerbank TAŞ’ye, Parıltı Çocuklarının Işığı Olalım ile Global Menkul Değerler AŞ’ye, Tema Gönüllüleri Değişken Özel Fon ile İş Portföy Yönetimi AŞ’ye verildi.

Sermaye Piyasası Yazarı 2017 ödülü Uğur Gürses’e, Sermaye Piyasası TV Programı 2017 ödülü NTV programı Gerisayım’a verildi.

Muhabir: Musab Turan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.