Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.90
BTC/USDT
70,268.00
BIST 100
9,079.97
Kurumsal Haberler

AA'nın 'Muhabir' kitabı iletişim öğrencilerinden yoğun ilgi gördü

Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan "Muhabir" kitabı, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerince yoğun ilgi gördü.

26.04.2018 - Güncelleme : 13.03.2019
AA'nın 'Muhabir' kitabı iletişim öğrencilerinden yoğun ilgi gördü

ADANA

Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Muhabir" kitabı, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri tarafından ilgiyle karşılandı.

AA tarafından, geleneksel gazetecilik kurallarının yanı sıra yeni medya okurlarının beklentileri dikkate alınarak hazırlanan ve bir rehber niteliğinde olan "Muhabir" kitabı, gazetecilik bölümü birinci sınıf öğrencilerinin ilgisini çekti.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hatice Çubukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansının önemli bir kuruluş olduğunu dile getirerek, "Kitapta, hem basın tarihi ele alınmış hem de haber yazımı kapsamlı bir şekilde incelenmiş. Ben aynı zamanda metin dil bilimciyim. Kitabın gerçekten yararlı olacağını düşünüyorum. Öğrencilerimizin nasıl yararlanacakları önemli bir husus. İletişim fakülteleri olarak paydaşlarımızla umuyorum ki sektörle ilişkilerimizin çok önemli bir ayağı da Anadolu Ajansı ile olacaktır." diye konuştu.

Gazetecilik bölümü birinci sınıf öğrencisi Sümeyra Alşalı, kitabın içeriğinin güzel olduğunu ve beğendiğini söyledi.

Yavuz Bülent Tekcan da Anadolu Ajansının önemli bir kurum olduğunu belirterek "Kitaba baktığımda ciddi manada yol gösterici, kılavuzluk edeceğini düşünüyorum. Bu kitabı hazırlamak bile ciddi, profesyonel bir çalışma gerektiriyor. Geniş kapsamlı bir çalışma olmuş." dedi.

Asena Ülküer de kitabın içinde kendileri için faydalı olacak bilgilerin yer aldığını vurguladı.

Çağrı Çetin de mezun olduktan sonra spor muhabiri olmak istediğini ve "Muhabir" kitabının iletişim fakültesi öğrencilerine hitap ettiğini kaydetti.

Muhabir: İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın