Dolar
32.33
Euro
34.90
Altın
2,213.01
ETH/USDT
3,590.00
BTC/USDT
70,792.00
BIST 100
8,979.33
Politika

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: Hesap vermeye devam edecekler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, 28 Şubat davasına ilişkin, "Binlerce insanın, binlerce gencimizin hayatı karartıldı. Bugün adalet önünde hesap veriyorlar, vermeye de devam edecekler." dedi.

13.04.2018 - Güncelleme : 13.04.2018
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: Hesap vermeye devam edecekler

İSTANBUL 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kemal Şeker Bulvarı Spor Kompleksinde düzenlenen AK Parti Gaziosmanpaşa 6. Olağan İlçe Kongresi'ndeki konuşmasında, "bin yıl sürecek" denilen 28 Şubat'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşların iktidara gelmesiyle son bulduğunu dile getirdi.

28 Şubat davasının sonuçlandığına değinen Kaya, şunları söyledi:

"Adalet önünde gereken cezayı sanıklar aldılar, alacaklar. Bu milletin öz evlatları, başörtülü kızlarımız, sadece ve sadece inançlarından ötürü okullarından atıldılar, kapı önüne konuldular. İnancını yaşamak isteyen erkeklerimiz, beyefendiler, 'Pantolonunda kırışıklık var, öyleyse bu namaz kılıyor.' denilerek fişlendiler. Binlerce insanın, binlerce gencimizin hayatı karartıldı. Bugün adalet önünde hesap veriyorlar, vermeye de devam edecekler. Milletin içinden çıkan, milletin bağrından çıkan ve kendi değerleriyle yürüyen Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında onun yol arkadaşları olarak biz de dimdik yürümeye devam edeceğiz."

Kaya, 2019 seçimlerinin milat niteliğinde olacağını belirterek, önce yerel, sonra genel seçimlerde her zamankinden daha büyük enerjiyle çalışmaları gerektiğini kaydetti.

Kadınlara ve gençlere güvendiklerini ifade eden Kaya, "Üzerimize kurdukları oyunları, planları bir bir bozarak, 2023'e emin adımlarla ilerliyoruz. Ülkemizi, dünyanın en güçlü 10 ekonomisinin içerisine Allah'ın izniyle sokacağız. Bunu gençlerimizle, kadınlarımızla birlikte daha çok çalışarak yapacağız. AK Parti teşkilatları şunun çok iyi farkında, biz sadece Türkiye'nin umudu bir siyasi parti değil, biz bugün mazlum ve mağdur tüm coğrafyaların umudu haline gelmiş bir partiyiz." diye konuştu.

"AK Parti Türkiye'yi büyütmek için mücadele etti"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise AK Parti'nin parti hizmetin yarıştığı, memlekete hizmet yarışının olduğu bir parti olduğunu kaydederek, "Bizdeki yarış, 'Ülkeye daha fazla hizmeti nasıl yaparım' yarışıdır. AK Parti hiçbir zaman makamların, mevkilerin kavgasının yapıldığı bir parti olmamıştır. Bizi diğer partilerden ayıran en önemli özellik işte budur. Diğer partiler kendi dar iktidar mücadeleleri içinde kalırken, AK Parti Türkiye'yi büyütmek için mücadele etti. Bundan dolayı da kurulduğu günden itibaren hep iktidarda kalmaya başardı." ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş hakkındaki davaların devam ettiğine değinen Muş, "Terörün beslendiği bir partinin milletvekillerinden çok daha fazla milletvekili ve genel başkan yardımcısı seviyesinde oraya ziyaretçi gönderen CHP'dir. Orayı adeta CHP'nin genel merkezi haline çevirmişlerdir." dedi.

Muhabir: Andaç Hongur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.