Dolar
32.51
Euro
35.17
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.40
BTC/USDT
70,783.00
BIST 100
9,079.97
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kan: Diğer partiler de milletin yanında olduğunu gösterir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kan, "Biz ümit ediyoruz ki, diğer partilerden de bütün milletvekilleri süreci takip eder vatandaşlarımızın yanında olduğunu, milletin yanında olduğunu gösterir." dedi.

09.04.2018 - Güncelleme : 09.04.2018
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kan: Diğer partiler de milletin yanında olduğunu gösterir

İSTANBUL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ndeki büyük salonda yargılaması yapılan, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe teşebbüsünün İstanbul'daki "ana darbe" davasını takip etti.

Duruşma çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Kan, davada, 4'ü eski general olmak üzere 14 tutuklu sanık bulunduğunu ve hepsi için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiğini belirterek, 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul'da 89 vatandaşın şehit edilmesine ilişkin görülen davada sanıkların mütalaayla alakalı savunmalarını yaptıklarını söyledi.

Ravza Kavakçı Kan, bugün duruşmada dinlenen o dönemde Hava Harp Okulu Dekanı olan Kurmay Albay Ahmet Gümüş'ün, darbe girişiminin gerçekleşmesi halinde İş Bankası Genel Müdürü olarak vazife yapacağını dile getirdi.

Bu davaları millet adına, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yaşam hakkına yapılmış olan bir darbe girişimi olduğu için yakından takip ettiklerini dile getiren Kan, şunları söyledi:

"Aynı zamanda bu topraklara ümit bağlamış bütün mazlumların geleceklerine yapılmış bir darbe girişimi olduğu için yakından takip ediyoruz. Biz ümit ediyoruz ki diğer partilerden de bütün milletvekilleri süreci takip eder vatandaşlarımızın yanında olduğunu, milletin yanında olduğunu gösterir. Açıkçası özellikle ana muhalefet partisinin Türkiye aleyhinde yayın yapan, vazife yapan teröristlerle iş birliği içindeki kişileri hem hapiste ziyaret ederken, hem onların duruşmalarını takip ederken, bu duruşmalara, 15 Temmuz darbe girişimi duruşmalarına katılmamalarını da anlamakta zorluk çekiyoruz."

"Adaletin tecelli edeceği günü sabırla bekliyoruz"

Bir gazetecinin darbe davalarını genel itibariyle nasıl değerlendirdiğini sorduğu Kan, davaların çok sağlıklı ve hassas bir şekilde devam ettiğini, adli makamların adeta iğneyle kuyu kazdıklarını söyledi.

Ravza Kavakçı Kan, kendilerinin sadece gözlemci sıfatıyla burada olduklarını ifade ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Adaletin tecellisini yakından takip ediyoruz. Sanıklar savunma haklarını sonuna kadar kullanıyorlar. Biz de şehit ailelerimize ve gazilerimize bu süreçte destek olmaya çalışıyoruz. Bu çünkü belli bir kesime yapılmamıştı. Eğer 251 şehidimiz o gün mertçe, sayın Cumhurbaşkanımızın davetiyle sokağa çıkmış olmasalardı, 2 bin 194 gazimiz bizim için hayat haklarından vazgeçmek üzere sokağa çıkmasaydı ve yüz binlerce vatandaşımız şehirlerde sokaklara çıkmamış olsalardı bugün hiçbirimiz burada olmazdık. Türkiye'de artık Türkiye olmazdı. Bu bilinçle biz yakından takip ediyoruz. Adaletin tecelli edeceği günü sabırla bekliyoruz."

Bazı sanıkların duruşmaları takip eden şehit ailelerinin morallerini bozan bir takım davranışlar sergilediği, bugünkü celsede böyle bir durumu gözlemleyip gözlemlemediği sorulan Kan, "Bugün bu duruşmada öyle bir şey olmadı ama her duruşmada dünyanın her yerinde bunlar yaşanan şeyler. Ama ben bu vesileyle bütün şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi tebrik etmek istiyorum. Sabırlarından dolayı. Çünkü, onlar adalete inanıyorlar, Türkiye Cumhuriyetinin hukuk sisteminin işleyişine inanıyorlar. Sabırla büyük bir cesaretle bu süreci takip ediyorlar, biz de her daim onların yanındayız. AK Parti olarak, milletvekilleri olarak, insan hakları başkanlığı olarak biz yakından teşkilatımızla beraber her ilçemizde, her ilimizde duruşmalarda milletimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Filiz Kınık, Ali Cevahir Aktürk

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.