Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,223.66
ETH/USDT
3,564.70
BTC/USDT
70,779.00
BIST 100
9,079.97
Politika

AK Parti 'taşeron' sorularını yanıtladı

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığının ekonomi bülteninde, kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin sorulara yanıt verildi.

29.03.2016 - Güncelleme : 30.03.2016
AK Parti 'taşeron' sorularını yanıtladı

ANKARA

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığınca, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin sorulara ekonomi bülteninde yanıt verildi. 

Hazırlanan ekonomi bülteninde, hangi işçilerin bu haktan yararlanacağı, aranacak şartların neler olduğu, hangi işlerin kapsama girdiği, özel sözleşmeli personelin mali ve sosyal hakları, kamuda istihdam sürecinin yanı sıra belediye ve il özel idareleriyle bağlı kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerin durumuna ilişkin soruların yanıtları yer alıyor.

Kamudaki 720 bin işçiye kadro

Ekonomi bülteninde yer verilen bilgilere göre, kamuda hem asıl işlerde hem de yardımcı işlerde çalışan yaklaşık 720 bin işçi haktan yararlanacak. 12 ay boyunca ve tam zamanlı olarak çalışanlar, özel sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek, emekliliğe hak kazananlar ise bu durumdan yararlanamayacak.

Devlet memuru kadrosuna alınmayacak

Kadroya alındıktan sonra 3 yıl arayla sözleşmeler yenilecek. Bu kişiler devlet memuru kadrosuna alınmayacak, sadece özel sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek.

Aynı işte ve aynı özlük haklarıyla çalışmaya devam edilecek, maaş ve özlük hakları taşeron firmalar yerine kamu kurumlarınca yerine getirilecek. 4/B'li sözleşmeli personel, sosyal haklardan aynı şekilde yararlanmaya devam edecek, ihale sözleşmesine göre varsa fazla mesai ücretiyle sosyal hakları dikkate alınmayacak.

Belediye ve özel idarelerdeki taşeron işçiler için bu kurumların kuracağı şirketler aracılığıyla istihdam sağlanacak.

Muhabir:Ilkay Guder-Enes Duran-Duygu Yener

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın