Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke'den Merkez Bankası'na eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, TCMB Para Politikası Kurulu'nun perşembe günü yaptığı açıklamada gerçekçi bir ekonomik değerlendirme yapılmadığını söyledi.

26.03.2016 - Güncelleme : 30.03.2016
CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke'den Merkez Bankası'na eleştiri Fotoğraf: AA/Binnur Ege Gürgün

ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, yaptığı yazılı açıklamada, ekonominin iyi yönetilmediğini iddia etti. 

Merkez Bankasının üzerine düşen temel görevi unutarak, enflasyonu düşürecek, vatandaşları rahatlatacak adımları atmak yerine siyasileri memnun etmekle meşgul olduğunu öne süren Böke, "Nitekim, TCMB Para Politikası Kurulu, perşembe günü yaptığı açıklamada gerçekçi bir ekonomik değerlendirme yapmak yerine, iktidar partisi ağzından pembe bir tablo çizmeyi tercih etmiş ve faiz koridorunun üst bandını 0,25 puan indirdiğini ifade etmiştir" görüşünü paylaştı.

Böke, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"14 yıldır reformdan söz ettiği halde reform yapamayan ekonomi yönetiminin ‘Reform yapacağız’ sözü ne kadar gerçekçiyse, ekonomide güveni tesis edecek bir yönetim anlayışını ortaya koymadan, yalnızca faiz politikasıyla ekonomiyi canlandırma beklentisi de ancak o kadar gerçekçidir. İktisadi aktörlerin yatırım ve tüketim kararlarının, faizde yapılan göstermelik düşürmelerle etkilenemeyeceği açıktır. AKP siyaseti tarafından vasatlığa sürüklenmiş ekonomide iktidar kendi sorumluluklarını Merkez Bankasına ciro etmekte, Merkez Bankası ise vatandaşa karşı olan sorumluluğunun gereğini yerine getirmektense iktidardan aferin almayı politika önceliği haline getirmektedir.

Türkiye'nin içinde bulunduğu yönetim krizinin faturası bir kez daha vatandaşa kesilmektedir."

Muhabir: İlhan Toprak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın