Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,223.10
ETH/USDT
3,562.60
BTC/USDT
70,775.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Ülkemiz bütün alanlarda önemli ilerlemeler kaydetmiştir

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Ülkemiz bütün alanlarda önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığımıza sunulan destek başta olmak üzere milletimizin manevi hayatına ve özgürlüklerine dair gelişmeler takdire şayandır." dedi.

Muhammed Boztepe  | 16.03.2018 - Güncelleme : 16.03.2018
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Ülkemiz bütün alanlarda önemli ilerlemeler kaydetmiştir

Ankara

ANKARA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 34'üncü İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, toplantıda gündemdeki dini konuları, din istismarı, Başkanlığın hizmet stratejisi, değişen dünyada din-Diyanet hizmetlerinin güncellenmesi ve gelecek perspektifi gibi konuları ele aldıklarını söyledi.

Toplantının birinci gününde Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Prof. Dr. Lutfihak Alpkan'ın "Kamu Düzeni ve Güvenliği Açısından Diyanet İşleri Başkanlığı ile İşbirliği İmkanları" konulu konferans verdiğini belirten Ali Erbaş, ikinci gün Başkanlığın 10 biriminin, 5 oturumda hizmet politikalarını ve gelecek planlamalarını anlattığını, her birimin sunumunun bütün müftülerin katılımıyla müzakere edildiğini dile getirdi.

Bugün, açık kürsü olarak gerçekleştirdikleri iki oturumda katılımcıların, "Diyanet İşleri Başkanlığının Hizmet Stratejisi", "Toplumun Din-Diyanet Algısı ve Başkanlıktan Beklentileri", "Değişen Dünyada Din ve Diyanet Hizmetleri", "Başkanlıkça Gerçekleştirilen Hizmetlerin Görünürlüğü" ve "Diyanet İşlerinde Gelecek Perspektifi" konularını ele aldıklarını anlatan Erbaş, yarın Türkiye Diyanet Vakfının hizmetlerini etraflıca müzakere edeceklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplantımızda yarın bir sonuç bildirgesi olacak. Bu bildirgede, insanlığın ve İslam coğrafyasının geleceği, İslam fıkhının sürekli yeniden yorumlanmasının gerekliliği, sahih dini bilgiye dayamayan dini anlayışların ortaya çıkardığı sorunlar, din istismarının önüne geçilmesi, din üzerinden tefrika ve fitne çıkartılamayacağı, dini değerlerin menfaate ve popülist yaklaşımlara alet edilmemesi gerektiği, FETÖ, DEAŞ başta olmak üzere dini değerleri istismar eden terör örgütleriyle mücadele, sivil dini oluşumların din ve milletimizin değerlerine bağlı kalması gerektiği, mezhep ve meşrep mensubiyetinin fitne ve kavgaya dönüşmemesi gerektiği, medyanın din ve Diyanet konusunda hassas olması gerektiği, kadına şiddet, çocuk yaşta evlilik ve istismarın kabul edilemez olduğu ve asla dini dayanağının olamayacağı, Başkanlığımızın sahih dini bilgi, din hizmeti, kadın, çocuk, gençlik aile ve benzeri konularda yaptığı çalışmaları daha kapsamlı hale getirerek devam ettireceği, din istismarına ve dini kullanan kişi ve gruplara karşı halkımızı bilgilendireceği, ilahiyat ve İslami ilimler fakülteleri ve ilgili kurum kuruluşlarla iş birliği yapılacağı, Başkanlığımızın daha etkin ve kapsamlı çalışmalarla milletimizin dini hayatına rehberlik edeceği hususları burada müzakere edildi."

"Ülkemiz bütün alanlarda önemli ilerlemeler kaydetmiştir"

Ali Erbaş, Cumhuriyet tarihinin belli dönemlerinde, din eğitimi ve din hizmeti alanında, hatta inancı yaşama konusunda zor zamanlar geçirildiğini ifade etti.

FETÖ ve dini istismar eden yapıların aslında söz konusu baskıcı süreçlerden beslendiğini dile getiren Erbaş, "Hamdolsun son yıllarda ülkemiz bütün alanlarda önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Bunların içinde özellikle Diyanet İşleri Başkanlığımıza sunulan destek başta olmak üzere milletimizin manevi hayatına ve özgürlüklerine dair gelişmeler takdire şayandır." diye konuştu.

Özellikle sahih bilgiye dayalı din anlayışı konusunda Başkanlığın millete rehberlik etmesinin öneminin farkında olduklarını anlatan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığımız, toplumu din konusunda aydınlatma, din eğitimi ve hizmeti alanında yaptığı çalışmaları, devletimizin ve milletimizin desteğiyle her geçen gün daha kapsamlı hale getirmektedir." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Muhammed Boztepe

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın