Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.40
BTC/USDT
70,224.00
BIST 100
9,079.97
Politika

İçişleri Bakanı Soylu:Zeytin Dalı Operasyonu, Çanakkale ruhunun aynısıdır

İçişleri Bakanı Soylu, "15 Temmuz gecesinde, Fırat Kalkanı'nda, Zeytin Dalı Opersyonu'nda ve evlatlarımızın dağ başlarında, mağara kovuklarında, şehirlerde teröristlerle verdiği mücadelede ortaya koyduğu ruh, Çanakkale ruhunun aynısıdır." dedi.

18.03.2018 - Güncelleme : 18.03.2018
İçişleri Bakanı Soylu:Zeytin Dalı Operasyonu, Çanakkale ruhunun aynısıdır

ANKARA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "15 Temmuz gecesinde, Fırat Kalkanı'nda, Zeytin Dalı Operasyonu'nda ve evlatlarımızın dağ başlarında, mağara kovuklarında, şehirlerde teröristlerle verdiği mücadelede ortaya koyduğu ruh, Çanakkale ruhunun aynısıdır" ifadesini kullandı.

Soylu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, aziz milletin ilk günden itibaren iyi ile kötünün savaşında iyinin, zalime karşı mazlumun, batıla karşı hakkın tarafında olduğunu belirtti.

Çanakkale'de 103 yıl önce gözünü madde, kalbini zulüm bürümüş zihniyetlerin elbirliğiyle insanlığın son kalesi olan Anadolu'nun boğazına sarıldığını belirten Soylu, "Ancak bu aziz milletin evlatları, inançlarından ve imanlarından aldığı güçle manayı maddeye bir kez daha üstün kılmıştır. Çeliğin her türlüsü, bombaların en güçlüsü, şehadet aşkının önünde etkisiz kalmış, varoluş mücadelemiz sınırlarımızı aşarak hakkın batıla galebe çalmasıyla neticelenmiştir." değerlendirmesini yaptı.

"Merhameti üstün kılma mücadelemiz, gelecekte de devam edecektir"

Üzerinden geçen bir asırda silahların daha da geliştiğine dikkati çeken Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Ancak bu topraklardaki şehadet ruhu da verilen mücadelenin hayatiyeti ve anlamı da aynı şekilde devam etmektedir. 15 Temmuz gecesinde, Fırat Kalkanı'nda, Zeytin Dalı Operasyonu'nda ve evlatlarımızın dağ başlarında, mağara kovuklarında, şehirlerde teröristlerle verdiği mücadelede ortaya koyduğu ruh, Çanakkale ruhunun aynısıdır. Medeniyetin beşiği olan bu topraklardaki var oluş mücadelemiz, dünyaya adaleti, hakkı, merhameti üstün kılma mücadelemiz, elbette ki gelecekte de devam edecektir."

Muhabir: Cankut Taşdan


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.