Dolar
32.35
Euro
34.90
Altın
2,219.16
ETH/USDT
3,556.00
BTC/USDT
70,467.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Kalkınma Bakanı Elvan: Teröristlere karşı ne gerekiyorsa yapacağız, 81 milyon arkamızda

Kalkınma Bakanı Elvan, "Biz güçlüyüz, teröristlere karşı ne gerekiyorsa yapacağız, 81 milyon vatandaşımız arkamızda." dedi.

23.03.2018 - Güncelleme : 23.03.2018
Kalkınma Bakanı Elvan: Teröristlere karşı ne gerekiyorsa yapacağız, 81 milyon arkamızda

ERZURUM

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Tüm dünya şunu bilmeli ve anlamalı, biz teröre karşı mücadelemizi kararlı şekilde sürdüreceğiz. Terörün kökünü kurutuncaya, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Bu konuda kimse bizi yolumuzdan çeviremez. Biz güçlüyüz, teröristlere karşı ne gerekiyorsa yapacağız, 81 milyon vatandaşımız arkamızda." dedi.

Bakan Elvan, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde partililere hitaben yaptığı konuşmada, hedeflerini gerçekleştirmek için canla başla çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin dünyada ilk on ülke arasına girmesi hedefi doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan AK Parti hareketini durdurmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade eden Elvan, şöyle konuştu:

"80 milyon Türkiye olarak yüreğimiz birlikte attıkça, Allah'ın izniyle Erzurum'u, Türkiye'yi kimse yolunda çeviremez. İçte ve dışta ayak bağı olan, Türkiye'yi hedef alan her türlü terör olayına karşı sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız. İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi, 'Cehennem olsa gelen göğsümüzle söndürürüz, bu yol ki Hak yoludur, dönmek bilmeyiz yürürüz.' Sizin tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet anlayışınız da sarsılmayacaktır. Allah'ın izniyle bu millet istiklal mücadelesiyle oyunu bozduğu gibi, istiklali üzerine oynanan tüm oyunları yerle bir edecektir."

"Zeytin Dalı Harekatı büyük ölçüde tamamlandı"

Elvan, hainler, alçaklar, darbeciler, teröristler ve onların işbirlikçilerinden korkmadıklarını ve korkmayacaklarını belirterek "Üstte gök kubbe çökmedikçe milletin birliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek" dedi.

Bayrağın hiçbir zaman inmediğini ve inmeyeceğini vurgulayan Elvan, şunları söyledi:

"Zeytin Dalı Harekatı'nı önemli ölçüde tamamladık. Sınırımızda bir terör koridoru oluşturulmasını engelleme adına attığımız bu adım, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve ülkemizin ne kadar güçlü olduğunun, teröre karşı ne kadar kararlı bir mücadele ortaya koyduğumuzun göstergesidir. Kim ne derse desin, kendi doğru bildiklerimizi yapıyoruz. Partimizi diğer partilerden ayıran en önemli fark budur. Milletin hizmetkarı olduk, milletin talepleri ve istekleri doğrultusunda yolumuza devam ettik ve devam edeceğiz."

"Teröre karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz"

Elvan, Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik içeride ve dışarıda çok değişik ifadelerin kullanıldığına işaret ederek bazı ülkelerin operasyon için "Kaygılıyız" ifadesini kullandığını hatırlattı.

Türkiye'nin yaptığı harekatın teröre karşı bir harekat olduğunun tüm dünyaca bilindiğine işaret eden Elvan, şöyle devam etti:

"Son derece açık ve şeffaf bir şekilde teröre karşı nasıl mücadele ettiğimizi tüm dünyaya gösterdik. Orada yaşayan bir sivil vatandaşın kılına dokunulmaması konusunda silahlı kuvvetlerimiz gereken hassasiyeti gösterdi. Ona rağmen bu ülkeler 'Kaygılıyız' diyorlarsa buraya bir soru işareti koymamız lazım. Neden kaygılısınız, teröristleri yok ettiğimiz için mi kaygılısınız? Tüm dünya şunu bilmeli ve anlamalı, biz teröre karşı mücadelemizi kararlı şekilde sürdüreceğiz. Terörün kökünü kurutuncaya, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Bu konuda kimse bizi yolumuzdan çeviremez. Biz güçlüyüz, teröristlere karşı ne gerekiyorsa yapacağız, 81 milyon vatandaşımız arkamızda."

"Hata yapan ülkeler, hatalarını anlayacak"

Elvan, yaşlısı, genci, kadını ve erkeğiyle her kesimden insanın Afrin'e gitmek istediğini dile getirerek vatan ve bayrağın millet için çok önemli ve anlamlı olduğunu anlattı.

Bazı ülkelerin milletin bu vatan ve bayrak sevgisini anlamadığını aktaran Elvan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu milletin, bayrağı ve milleti için her şeyi feda edeceğini daha anlamamış olanlar var ama eninde sonunda bunu anlayacaklar, hata yapan ülkeler de bunu anlayıp 'Biz hata yaptık.', 'PKK, PYD, DEAŞ ve her türlü terör örgütüne karşı mücadele eden Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile beraber olsaydık, terörle mücadelesine destek verseydik.' diyecekler. Milletimizi daha iyi tanımalılar ve anlamalılar diye düşünüyorum."

"15 Temmuz'u asla unutmamalıyız"

Önlerinde 2019 seçimleri olduğunu anımsatan Elvan, partililerin bu seçimlere çok iyi hazırlanmaları gerektiğini belirtti.

Yedi düvele karşı mücadele verdiklerini söyleyen Elvan, "Eğer ülkemizin önünü daha da açmak, daha hızlı kalkınmasını istiyorsak bu mücadeleyi hep birlikte yürütmeliyiz, her bir teşkilat mensubumuz sahaya inmek zorunda. Kapı, kapı dolaşıp yaptıklarımız ve yapacaklarımızı anlatmalıyız. 15 Temmuz hain darbe girişimini asla unutmamalıyız. Dünyada bunun eşi benzeri yok." dedi.

Elvan, ülkenin düşmanlarının boş durmayacağına kaydederek "Boş durmayacaklardır, çünkü bizim gelişmemizi, büyümemizi, kalkınmamızı istemiyorlar. Biz çok çalışacağız, gece, gündüz çalışacağız. Bir oy deyip geçmeyeceğiz, o bir oyun da hesabını yapacağız. Hepimize çok büyük sorumluluklar düşüyor." diye konuştu.

Bakan Elvan, daha sonra beraberindeki AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile Erzurum Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile bir süre görüşen Elvan, kentte uygulanacak yatırım programlarıyla ilgili bilgi verdi.

Muhabir: Yunus Okur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın