Dolar
32.34
Euro
35.17
Altın
2,160.99
ETH/USDT
3,411.20
BTC/USDT
65,686.00
BIST 100
8,718.11
Spor, Futbol

Olaylı derbi tatil edildi

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı, 57. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi.

19.04.2018 - Güncelleme : 20.04.2018
Olaylı derbi tatil edildi

Istanbul

İSTANBUL

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı, 57. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının ikinci yarısında yaşanan olaylar sonunda önce siyah-beyazlı futbolcular ardından da karşılaşmanın hakemleri soyunma odasına gitti.

Olaylardan yaklaşık yarım saat sonra maçın hakemler tarafından tatil edildiği açıklandı.

Maç hakkındaki nihai kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

Şenol Güneş hastaneye kaldırıldı

Ülker Stadı'ndaki maç 0-0 devam ederken, 57. dakikada Beşiktaş yedek kulübesiyle Fenerbahçeli taraftarlar arasında tartışma çıktı. Beşiktaşlı Tolga Zengin'le taraftarlar arasında çıkan hararetli tartışma sırasında Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in başına bir cisim isabet etti.

Yaşanan olayların ardından soyunma odasına giden ve başına dikiş atılan Güneş, hastaneye kaldırıldı.

Kulübenin önünde başına yabancı madde gelen Güneş'in soyunma odası girişinde bir kez daha yerde kaldığı bildirildi.

Başına 5 dikiş atılan Güneş'in hastaneye kaldırıldığı açıklandı. 

Güneş'in sağlık durumu

Fulya Acıbadem Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nde görev yapan Prof. Dr. Yunus Aydın, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Ziraat Türkiye Kupası maçında çıkan olaylarda yaralanarak başına 5 dikiş atılan Şenol Güneş'in durumunun iyi olduğunu söyledi.

Aydın, başına isabet eden cisimden dolayı Ülker Stadı'nda başına 5 dikiş atılan ve ardından Fulya Acıbadem Hastanesi'ne getirilen Şenol Güneş'in sağlık durumu hakkında basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Şenol Güneş'in başında önemli bir hasar olmadığını belirten Aydın, "Hocanın başını müdahaleyle dikmişler. Sadece bir sarsıntı geçirmiş. Gözlem altında tutacağız. Yarın büyük ihtimalle göndeririz. Şu anda bir hayati tehlikesi söz konusu değil. İki kere düşme var. Kafasına gelen cisim var. Sarper Bey yaraya dikiş atmış. Basit bir kafa travması kabul ediyoruz. Şenol Güneş eskiden beri hastam ve dostumdur. Durumunu takip edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan soyunma odası koridorlarında da büyük kargaşa yaşandı. 

Güneş'i spor camiasından birçok isim ziyaret etti

Fulya Acıbadem Hastanesi'nde gözlem altında tutulan Şenol Güneş'i Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Ahmet Nur Çebi, Metin Albayrak, Umut Güner, Hakan Özköse, Hüseyin Mican ve Berk Hacıgüzeller ziyaret etti.

Yarın taburcu olması beklenen deneyimli teknik adama siyah-beyazlı futbolcular Pepe ile Ricardo Quaresma ve Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Aziz Akkaya da geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da deneyimli teknik adama hastanede ziyaret gerçekleşti.

Öte yandan karşılaşmanın tatil edilmesinin ardından Ümraniye'deki BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne giden Beşiktaşlı futbolcuların da Şenol Güneş'i ziyaret etmek için hastaneye gelmek istediği fakat başkan Fikret Orman'ın buna izin vermediği öğrenildi. Hastanenin önünde Beşiktaş'ın yanı sıra Trabzonspor ve Galatasaraylı taraftarların da beklediği öğrenildi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu da Şenol Güneş'i hastanede ziyaret etti.

Şenol Güneş'i yaraladığı belirlenen şüpheli gözaltında

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının ikinci yarısında yaşanan ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin soruşturma başlattı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda gerçekleşen Fenerbahçe-Beşiktaş futbol müsabakası esnasında çıkan ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılıp stadyum kamera kayıtları incelenmek suretiyle tribünden fırlattığı cisimle Şenol Güneş'in yaralanmasına sebep olduğu belirlenen bir şüpheli gözaltına alınmıştır." denildi.

Açıklamada, müsabaka esnasında suç işleyen tüm kişilerin tespitine yönelik çalışmaların aralıksız olarak devam ettiği bildirildi.

Yabancı maddeler ilk yarıyı da durdurdu

Karşılaşmanın ilk yarısında Fenerbahçeli taraftarların sahaya attığı yabancı maddeler nedeniyle de maç yaklaşık 5 dakika durdu.

İlk yarının son bölümünde Beşiktaşlı Ricardo Quaresma korner atışı kullanırken sahaya yabancı maddeler atıldı. Bunun üzerine hakem Mete Kalkavan önce dördüncü hakemin yanına geldi. Yabancı maddelerin atılmaya devam etmesiyle orta sahaya gelen Kalkavan, yardımcılarını da yanına çağırdı.

Yabancı maddelerin atıldığı tribüne giden Fenerbahçeli futbolcular, taraftarı sakinleştirmeye çalıştı. Hakem Kalkavan, yaklaşık 5 dakika sonra müsabakayı yeniden başlattı.

Şenol Güneş'in kafasına isabet eden yabancı maddenin hemen öncesinde de Querasma, atılan yabancı cisimler nedeniyle köşe vuruşunu kullanamadı.

Bu sezon 9. kırmızı kart

Bu sezon Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbilerde hakemlerin cebinden 9 kez kırmızı kart çıktı.

İki takım arasında özellikle bu sezon oynanan derbilerdeki gerginlik bu maça da taşındı. Karşılaşmanın 30. dakikasında Beşikaş'ın Portekizli futbolcusu Pepe, Josef de Souza'ya yaptığı sert müdahale sonucu hakem Mete Kalkavan'dan kırmızı kart gördü.

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan derbide 5 kırmızı kart, kupanın ilk maçında Vodafone Park'ta ise 3 kırmızı kartla 8 oyuncu ihraç edilmişti. Bu maçta da çıkan kırmızı kartla bu sayı 9 oldu.

Bu 9 kırmızı kartın 5'i Beşiktaşlı, 4'ü ise Fenerbahçeli futbolculara çıktı.

Pepe ilk kez kızardı

Beşiktaş'ın tecrübeli stoperi Pepe, derbinin 30. dakikasında De Souza'ya yaptığı hareketin ardından hakem Mete Kalkavan tarafından direkt kırmızı kartla cezalandırıldı. 

Türkiye kariyerindeki ilk kırmızı kartını gören Portekizli oyuncu, son kırmızı kartını 2011-2012 sezonunda Real Madrid forması giyerken görmüştü. 

Öte yandan kırmızı kartın ardından Fenerbahçeli futbolcu Jose Fernandao ile Beşiktaş yedek kulübesi arasında gerginlik yaşandı. Tartışmayı araya girenler engelledi.  

Trabzonspor Kulübünden kınama

Trabzonspor Kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu akşam Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde yaşanan olaylar ülke futbolunun içine düştüğü derin girdabın acıklı bir ifadesidir. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in başına isabet eden cisim, ülke futboluna vurulmuş ağır bir darbedir! Trabzonsporumuzun efsanesi; ismi Türk futboluna mal olmuş bu değerli futbol insanına yapılan saldırı karşısında hicap; ve dahası büyük bir öfke duyuyoruz! Unutulmasın ki bu gece yaşanan olay; şiddet, kaos ve eyyamcılıkla malul Türk futbolunun minyatür bir resmidir."

Muhabir: Erkan Tiryaki-Hüseyin Eroğul-Emre Doğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.