Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,543.50
BTC/USDT
70,625.00
BIST 100
9,079.97
Spor, Futbol, Dünyadan Spor

Stuttgart, Tayfun Korkut'la yükselişe geçti

Bundesliga temsilcisi Stuttgart, sezona iyi başlayamamasına rağmen Tayfun Korkut'un teknik direktörlük koltuğuna oturmasının ardından çıkışa geçti.

21.03.2018 - Güncelleme : 21.03.2018
Stuttgart, Tayfun Korkut'la yükselişe geçti

ANKARA - DOĞA KIRMIZIOĞLU / EMRE DOĞAN

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Stuttgart, teknik direktör Tayfun Korkut yönetiminde aldığı başarılı sonuçlarla adından söz ettiriyor.

Tayfun Korkut öncesi kümede kalma mücadelesi veren Stuttgart, son maçlarda üst üste topladığı puanların ardından ligde çıkışa geçti.

Ligde sezonun ilk 20 haftasında sadece 20 puan toplayabilen ve 14'üncü sırada yer alan kırmızı-beyazlılar, Türk teknik adam yönetiminde çıktığı 7 karşılaşmada 5 galibiyet ve 2 beraberlik alarak taraftarını mutlu etti.

Tayfun Korkut yönetiminde henüz yenilgi yüzü görmeyen Stuttgart, son 7 maçta topladığı 17 puanla 8'inci sıraya yükseldi ve Avrupa kupalarına katılmak için iddialı konuma geldi.

4 maç üst üste kazandı

Alman teknik direktör Hannes Wolf'un görevine son verilmesinin ardından ocak ayının sonlarına doğru Stuttgart'ın başına geçen 43 yaşındaki Türk teknik adam, ilk lig maçında deplasmanda Wolfsburg ile 1-1 berabere kaldı.

Bu beraberliğin ardından 4 maçlık galibiyet serisi yakalayan Stuttgart, sırasıyla Borussia Mönchengladbach, Augsburg ve Eintracht Frankfurt'u 1-0, Köln'ü ise 3-2 mağlup etti. Ligin iddialı ekiplerinden Leipzig ile 0-0 berabere kalan Stuttgart, geçen hafta konuk olduğu Freiburg'u ise 2-1 mağlup ederek son dönemdeki üstün performansını sürdürdü.

Antrenörlük hayatına Avrupa takımlarında başladı

Futbolculuk kariyerinde Fenerbahçe ile Beşiktaş, İspanya'da ise Real Sociedad ve Espanyol gibi önemli takımlarda forma giyen Tayfun Korkut, teknik direktörlük döneminde de istikrarlı performansını tekrarladı.

Real Sociedad, Hoffenheim ve Stuttgart'ta altyapı takımlarını çalıştırmasının ardından A Milli Futbol Takımı'nda yardımcı antrenörlük yaparak tecrübe kazanan Tayfun Korkut, ilk teknik direktörlük deneyimini Ocak 2014 ile Nisan 2015 arasında Hannover 96'da yaşadı. 

Bundesliga'da görev alan ikinci Türk teknik adam

Özcan Arkoç'un ardından Bundesliga'da takım çalıştıran ikinci Türk teknik adam konumundaki Tayfun Korkut, Hannover 96'da ilk sezonunda ligi 10'uncu sırada tamamladı.

"Takıma öz güven aşıladı"

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta forma giyen eski futbolcu Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tayfun Korkut'un Stuttgart ile müthiş bir grafik ortaya koyduğunu söyledi.

Tayfun Korkut ile Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta beraber forma giyen eski Alman milli oyuncu Doğan, 43 yaşındaki teknik adamın daha önce Stuttgart'ın 19 Yaş Altı Takımı'nı da çalıştırdığını hatırlatarak, "Tayfun, Stuttgart'ta 7 maçta 17 puan topladı. Takıma öz güven aşıladı. Oyuncular üzerinde de etkisi büyük." ifadelerini kullandı.

"Bundesliga'da kendisini kanıtladı"

Almanya'da 4. takımını çalıştıran Tayfun Korkut'un verdiği demeçlerle de futbol bilgisi olduğunu kamuoyuna ispatladığını aktaran Mustafa Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tayfun, Bundesliga'da uzun süre teknik direktörlük yaparak kendisini kanıtladı. En fazla Hannover 96'da çalıştı. Kaiserslautern ile Almanya İkinci Ligi'nde görev yaptı. Bence bu, boşta kalmamak adına verilmiş bir karardı. Bayer Leverkusen'in başına geçtiğinde ise takım kötü bir dönemden geçiyordu. Tayfun'un oraya çok fazla ilaç olduğunu söyleyemeyiz. Almanya'da skorlardan çok yaptığınız işe bakıyorlar. Bu işin ehli misiniz diye bakıyorlar. Objektif değerlendirebiliyorlar. Tayfun'un işinin ehli olduğu ve iyi bir eğitim aldığı zaten biliniyordu."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.