Dolar
32.38
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,539.80
BTC/USDT
69,970.00
BIST 100
9,089.83
Gündem

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Saldırının hedefi bütün insanlıktır

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Bu saldırının esas hedefi bütün insanlıktır. Lanetliyoruz, kınıyoruz" dedi.

19.03.2016 - Güncelleme : 19.03.2016
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Saldırının hedefi bütün insanlıktır

ORDU

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Terör örgütlerine vereceğimiz en önemli cevap, bizim millet olarak kenetlenmemizdir. Milli birlik ve beraberlik şuuru içerisinde hareket etmemizdir." dedi.

Kurtulmuş, bir otelde gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyoğlu'ndaki terör saldırısı nedeniyle tüm millete başsağlığı dileklerini ileterek, "Bir kere daha Türkiye hain, kahpe, sinsi bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Bu saldırının, bir kez daha ifade etmek isteriz ki muhatabı bütün milletimizdir. Ayrıca burada yabancı misafirlerimizin de yaralandığını biliyoruz. Dolayısıyla bu saldırının esas hedefi bütün insanlıktır. Lanetliyoruz, kınıyoruz ve gerçekten bütün bu nefret dalgasını oluşturanların, sadece o bombayı patlatanların değil, o bombayı patlattıranları, onların arkasındaki karanlık odakları, onların arkasındaki terör tüccarlarını da bütün kalbimizle, bütün benliğimizle lanetliyoruz." diye konuştu.

Terörün, Türkiye'yi bu anlamda bir karamsarlık ortamına itmek istediğine dikkati çeken Kurtulmuş, "Terör halkımızı, buraya gelecek olan yabancı misafirlerimizi bir korku çemberinin, fanusun içerisine almaya çalışıyor ve bizim de bu olaylar karşısında bunları kanıksamamızı hem korkmamızı hem de bunları kanıksamamızı istiyor. Aksine biz korkmayacağız, yılmayacağız ve kanıksamayacağız. Dolayısıyla, terör örgütlerine vereceğimiz en önemli cevap, bizim millet olarak kenetlenmemizdir. Milli birlik ve beraberlik şuuru içerisinde hareket etmemizdir" ifadesini kullandı.

"Terör örgütlerinin hepsi, isimleri ne olursa olsun canidir"

"Terörün iyisi, kötüsü, teröristin bize yarayanı, ötekisine yarayanı olmaz" ifadesini kullanan Numan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Terör örgütlerinin hepsi, isimleri ne olursa olsun canidir, insanlık düşmanıdır, barbardır. Bunlara karşı destek olan, göz yumanlar da aynı şekilde suçlanmayı hak eden gruplardır, unsurlardır. Dolayısıyla burada önce kendi içimizde millet olarak milli dayanışma içerisinde hareket edeceğiz."

Herkesi ortak bir ses çıkarmaya davet eden Kurtulmuş, "Parlamentodaki bütün siyasi partiler, bu anlamda sorumluluk içerisindedirler. Biz bütün gücümüzle bu terör olaylarını önlemek için gerekli her türlü en ufak detayı dahi, ondan da istifade ederek önlemek için gayret sarf ediyoruz. Bu anlamda siyasetin, milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde olması ve ortak bir şuurla hareket etmesi lazım." dedi.

"İnşallah hep beraber bu zor günleri aşacağız"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Ayrıca dünyaya da bir kere daha ifade ediyoruz, dostlarımız, Türkiye ile dost olduğunu ifade edenler, Türkiye ile aynı küresel değerleri benimsediklerini ifade edenlerden de beklentimiz şudur ki bu terör örgütlerinin ismini ne olursa olsun, niteliği, mahiyeti ne olursa olsun herkes bu şiddet saldırıları karşısında Türkiye'nin yanında yer almalıdır. 'Ama'sız, 'fakat'sız şu şekilde, bu şekilde hiçbir mazeret üretmeden herkesin Türkiye'nin yanında yer almasını temenni ediyoruz. İnşallah hep beraber bu zor günleri aşacağız. Onlar Türkiye'nin içine kapanmasını istiyorlar, halkın korkmasını istiyorlar, terörle birlikte alışmasını istiyorlar. Bunlara dediğim gibi, teslim olmayacağız." diye konuştu.

"HDP'ye büyük sorumluluklar düşüyor"

Bir gazetecinin, "İlk toplantınızda HDP'ye ilişkin yaptığınız açıklamayı tekrarlar mısınız" sözleri üzerine Numan Kurtulmuş, şu görüşlerini paylaştı:

"Çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Ben özellikle toplantıda da ifade ettim, müsaadenizle bir kere daha ifade edeyim. HDP'ye de büyük sorumluluklar düşüyor. HDP, demokratik olarak milletin oylarını almış, 5 milyona yakın vatandaşımızı temsil ederek parlamentoya gelmiş bir siyasi parti. HDP'nin yetkililerinden de bu milletin beklentisi, kendilerine oy veren seçmenlerinin de beklentisi, bu ve benzeri terör saldırılarını bütün yürekleriyle, bütün benlikleriyle lanetlemeleridir. Dil ucuyla değil, yürekten teröre, insanlarımıza hayatı zehir eden, Türkiye'nin üzerine bir kabus gibi çöken bu terör illeti, bu şiddet sarmalından Türkiye'nin kurtulması için HDP'nin de politik olarak bu dili kullanmak mecburiyeti vardır. Onlar da bu sınavın içerisindeler. 'Evet lanetliyoruz, terörle, şiddetle bir yere varılmaz. Bunu yapanlar, yaptıranlar kimlerse elleri kırılsın' demek mecburiyetindedirler. Diğer bütün siyasi partilerin demek durumunda olduğu gibi. Dolayısıyla burada HDP'li siyasetçilerin de önemli bir sorumluluk altında olduğunu bir kere daha ifade etmeyi borç biliyorum." 

Muhabir: Eyüp Elevülü

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.