Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,543.50
BTC/USDT
70,684.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Terörle mücadele verilirken bütün partiler yan yana durmalı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, hükümet olarak terörle mücadele verilirken bütün siyasi partilerin de kendileriyle yan yana durmasını ve bu mücadeleye katkı sunmalarını istediklerini söyledi.

18.03.2016 - Güncelleme : 18.03.2016
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Terörle mücadele verilirken bütün partiler yan yana durmalı Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yapımı tamamlanan 300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesinin açılış törene katıldı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, burada bir konuşma yaptı. ( Hayati Akçay - Anadolu Ajansı )

ORDU

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, devlet ve hükümet olarak terörle mücadele verilirken bütün siyasi partilerin de kendileriyle yan yana durmasını ve eş zamanlı bu mücadeleye katkı sunmalarını istediklerini söyledi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kurtulmuş, yapımı tamamlanan 300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesinin açılış törenine katıldı.

Kurtulmuş, törende yaptığı konuşmada, terör olaylarına değinerek, "Bugün önemli bir açılış için bir araya geldik. Son dönemde yapılan terör saldırılarında Türkiye yatırımlarından artık vazgeçsin isteniyor. Zar zor idare eden bir ülke olsun, ayakları üzerinde zor duran bir ülke olsun istiyorlar. Türkiye bu tür açılışlarla halkıyla milletiyle bütünleşmiş bir devlet olarak yoluna devam etmesin istiyorlar. Halk zenginleşmesin, refahtan pay almasın istiyorlar. Onlar bunu istiyorlar, biz de tam tersini istiyoruz. El ele hep beraber inşallah bu yatırımlara devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'yi her alanda büyüteceklerini söyleyen Kurtulmuş, milletin refahını, kalkınmasını artıracaklarını, halkın güvenliğini, dirliğini, birliğini sağlayacaklarını ifade ederek, "Yılmayacağız, korkmayacağız. Onlar ne istiyorlarsa biz onların isteklerini kursaklarında bırakacağız. Onlar bölünmüş bir Türkiye istiyorlar, biz dirlik ve birlik içerisinde bir Türkiye'yi hep beraber oluşturacağız. Onlar ele güne avuç açan bir Türkiye istiyorlar, biz zengin ve müreffeh bir Türkiye istikametinde yolumuza devam edeceğiz" dedi.

"Bu illeti en kısa zamanda sona erdireceğiz"

Birilerinin içeriden ve dışarıdan teröre açık destek verdiğinin altını çizen Kurtulmuş, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu kadar olay oluyor, terör örgütlerine karşı ağzını açıp iki çift laf etmeyenler ikide bir 'Şu istifa etsin, bu istifa etsin.' Şuna inanın ki 24 saat bile yetmiyor. Devletimizin bütün birimleri bu mücadeleyi yapıyor. Dünyanın her yerinde terör olayları oluyor. Fransa, Paris, Avrupa'nın en iyi korunan yerlerinden birisi. Paris'te eş zamanlı olarak sekiz yerde terör saldırısı oldu. Mekan olarak dünyanın en iyi korunan yeri ikiz kulelerdi. Bu ikiz kuleler de terör saldırısıyla yerle bir edildi ama bu terör olayları karşısında bütün bu ülkelerde, bütün farklı siyasi kanaatlerinin tek vücut olduğunu, herkesin teröre karşı bir cephede durduğunu ve terörü lanetlediğini gördük. Bizim de gönlümüz bunu istiyor. Türkiye'de biz devlet ve hükümet olarak terörle mücadelemizi verirken bütün siyasi partilerinde bizimle yan yana durmasını, eş zamanlı olarak bu mücadeleye katkı sunmasını istiyoruz. İnşallah bu illeti en kısa zamanda sona erdireceğiz. İnşallah bu süreç geçicidir. Bu böyle devam etmeyecek. Bütün gerekli tedbirlerimizi alarak yolumuza devam edeceğiz."

"Herkes gitsin mahkemelerinde hesabını ve cevabını versin"

Teröre destek veren milletvekillerinin parlamentoda olup olmamasının her gittikleri yerde kendilerine sorulduğunu anımsatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bilindiği üzere dün Sayın Başbakanımız muhalefet partilerinden gelen birtakım teklifleri de değerlendirerek kararımızı kamuoyu ile paylaştı. Hodri meydan. Dokunulmazlıklar kalksın mı istiyorsunuz? Buyurun, şu anda parlamentoda dosyası bulunan bütün milletvekilleri ile ilgili dokunulmazlıkları kaldıralım. Herkes gitsin mahkemelerinde hesabını ve cevabını versin. Biz siyasi olarak bu sorumluluğu açıkça ilan ettik. Şu anda 506 dosya var. Her dosyanın tartışması günler sürebilir. Bunun için parlamentonun bloke edilmemesi lazım. Bunun için de şu teklifte bulunduk. Buyurun, hepiniz dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyordunuz. Buyurun, anayasada geçici madde değişikliği yapalım. Bunları bir gün içerisinde mahkemelere gönderelim, mahkemeler hesabını sorsun. Dolayısıyla dokunulmazlıklar konusunda da biz üzerimize düşen, halkın beklediği siyasi sorumluluğu yerine getirdik."

Muhabir: Hayati Akçay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.