Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,577.80
BTC/USDT
70,915.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Doğan Medya Center'in işgali davasında 3 eski subaya ağırlaştırılmış müebbet

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Doğan Medya Center'in işgaline ilişkin davada, 3 eski subay ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

21.03.2018 - Güncelleme : 22.03.2018
Doğan Medya Center'in işgali davasında 3 eski subaya ağırlaştırılmış müebbet Fotoğrafta Doğan Medya Center'a ait bina görülüyor.

İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Bağcılar'daki Doğan Medya Center'ın işgal edilip yayınının kesilmesi ve çıkan olaylarda bir kişinin şehit edilmesine ilişkin davada, 3 eski subay ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen dava karara bağlandı.

Mahkeme heyeti, eski yüzbaşı tutuklu sanıklar Erdal Şeker, Süleyman Ahmet Kaya ve Mehmet Akif Aslan'ın "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Heyet, sanık Erdal Şeker, Mehmet Akif Aslan ve Süleyman Ahmet Kaya'nın ''haberleşmenin engellenmesi'' suçundan da 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Sanık Süleyman Ahmet Kaya'yı ayrıca darbe girişimi sırasında şehit düşen Vedat Barceğci'nin ölümüne ilişkin olarak ''kasten öldürmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına da çarptıran heyet, sanık astsubay Muhammed Orhan Kaya'nın tüm suçlardan, sanık astsubay Muhammet Çınar'ın ''Anayasayı ihlal'' suçundan beraatine, ''silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'' suçundan 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Toplam 11 sanık ere hapis cezası

Sanık erler Bünyamin Baki Çiçek, Osman Pekdoğan ve Üzeyir Erol'un tüm suçlardan beraatine hükmedildi. Vakkas İlker Söyler, Şevket Kök, Ahmet Mülayim, Feyyaz Okan Ak ve Ferdi Irmak'ı ''haberleşmenin engellenmesi'' ve ''silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'' suçlarından 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptıran heyet, bu sanıkların ''Anayasayı ihlal'' suçundan beraatini kararlaştırdı.

Sanık erler Numan Burak Altınbaş, Harun Ayan, Harun Darı, Abdullah Akar, Yıldırım Erdem, Sertaç Kara'nın ''haberleşmenin engellenmesi'' ve ''silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'' suçundan 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptıran heyet, bu sanıkların diğer tüm suçlardan ise beraatine karar verdi. Heyet, ceza verdiği bu sanıklar hakkında ayrıca adli kontrol hükümleri kapsamında, yurt dışına çıkış yasağı da koydu.

Heyet, sanık Aslan hakkında dönemin 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar'ın konutuna girilmesi olayına ilişkin olarak ''konut dokunulmazlığı ihlal'' suçundan, Abdullah Akar hakkında ise şehit Vedat Barceğci'nin kasten öldürülmesi olayına iştirakine ilişkin suç duyurusunda da bulunulmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Erdal Şeker, Süleyman Ahmet Kaya ve Mehmet Akif Aslan'ın bu hallerinin devamını da kararlaştırdı.

Bu arada, mahkeme heyetinin bu kararıyla İstanbul'da görülen darbe davalarında ilk kez sanık olan erlere hapis cezası verilmiş oldu. 

Muhabir: Muhammed Enes Can

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.