Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,523.30
BTC/USDT
69,653.00
BIST 100
9,068.86
Gündem

'Espiyonaj faaliyeti ile bazı imamların suçlanması kabul edilemez'

Milli Savunma Bakanı Işık, "Bu kuruluşun bütün faaliyetleri aslında Alman makamları tarafından da bilinmektedir. Dolayısıyla böyle bir espiyonaj faaliyeti ile bazı imamların suçlanması kabul edilemez." dedi.

17.02.2017 - Güncelleme : 17.02.2017
'Espiyonaj faaliyeti ile bazı imamların suçlanması kabul edilemez'

MÜNİH

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) camilerinde görevli bazı imamlar hakkındaki suçlamalara ilişkin, "Bu kuruluşun bütün faaliyetleri aslında Alman makamları tarafından da bilinmektedir. Dolayısıyla böyle bir espiyonaj faaliyeti ile bazı imamların suçlanması kabul edilemez." dedi.

Işık, Münih Güvenlik Konferansı için bulunduğu kentte cuma namazını DİTİB camisinde kıldı. Işık, namaz sonrası yaptığı açıklamada Almanya'da DİTİB ile ilgili iddiaların kabul edilemeyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"DİTİB, Türkiye'den Almanya'ya ilk gelen gurbetçilerle birlikte Almanya'da yaşayan Türk insanının kendi dinini en doğru kaynaklardan en iyi şekilde öğrenmesi ve dini hayatın bizim dinimizin gereklerine göre yaşanması noktasında çok büyük gayret gösteren buradaki bir yapımızdır. Dolayısıyla bu kuruluşun bütün faaliyetleri aslında Alman makamları tarafından da bilinmektedir. Dolayısıyla böyle bir espiyonaj faaliyeti ile bazı imamların suçlanması kabul edilemez."

Diyanet İşleri Başkanlığının, ilişkilerin gerilmemesi adına 6 DİTİB imamını Türkiye'ye geri çağırdığını hatırlatan Işık, "Bu yöneltilen suçların kabul edildiği anlamına gelmez, sadece ilişkilerde bir bozulma olmaması anlamına gelir." dedi.

Işık, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Türkiye'de yapamadığı manipülasyonu ve operasyonlarını Almanya'da sahneye koyduğuna dikkat çekti. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Alman makamlarına çağrıda bulunarak, şunları söyledi:

"Burada bizim Almanya yargısından, istihbaratından, makamlarından beklediğimiz özellikle Türkiye'nin çok önemli bir müessesesi olan DİTİB konusunda Türkiye ile çok yakın bir işbirliği yapması, FETÖ ve FETÖ ile iltisaklı birtakım mirakların adeta ispiyonlarıyla burada insanlarımızı rahatsız edecek tavırda bulunmamaları. Türkiye olarak Alman makamlarından, istihbaratından, yargısından bir başka beklentimiz de FETÖ ve PKK'ya da bu noktada kararlı bir şekilde operasyon yapmaları ve onların üzerine gitmeleri. Onların Almanya'daki faaliyetlerinin yasaklanmasını Alman makamlarından özellikle bekliyoruz."

Muhabirler: Erkan Avci - Cüneyt Karadağ

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın