Dolar
32.52
Euro
35.02
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.80
BTC/USDT
70,689.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore: İngiltere bu zor yılda Türkiye'nin yanında oldu

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, "Türkiye turizmde geçen yıl çevresel etkiler ve darbe girişiminden dolayı zor bir yıl geçirdi. Bu zor yılda İngiltere yanında oldu." dedi.

21.04.2017 - Güncelleme : 21.04.2017
İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore: İngiltere bu zor yılda Türkiye'nin yanında oldu

MUĞLA 

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Marmaris'in Siteler Mahallesi'nde bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Türkiye ile İngiltere'nin çok iyi bir müttefik olduklarını ve ilişkilerinin çok geniş yelpazeyi kapsadığını belirten Büyükelçi Moore, iki ülkenin ticaret alanında çok yakın iş birliği içinde bulunduğunu ifade etti.

Moore, "Ticaretimizin miktarı 16 milyar dolar. Dünyaca tanınmış İngiliz markalar Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Türkiye'de 3 bin şirket faaliyet gösteriyor. İngiltere'de beyaz eşya sektöründe, gıda sektöründe inanılmaz büyüklükte Türklerin yatırımları var." diye konuştu.

Bölgesel gelişmelerde ve Suriye'de iş birliği içinde olduklarını vurgulayan Moore, "Türkiye, turizmde geçen yıl çevresel etkiler ve darbe girişiminden dolayı zor bir yıl geçirdi. Bu zor yılda İngiltere yanında oldu. Özellikler darbe girişimi gecesinde erken saatlerde bakanlara mesaj gönderdim. Bizim demokratik Türkiye'den yana olduğumuzu ilettim." ifadesini kullandı.

"Türkiye biliyorum ki çok güçlü ülkedir"

Türkiye'yi 30 yıldır çok iyi tanıdığını anlatan Büyükelçi Moore, geçen yılın zor bir yıl olduğunu ve bu zor yılda turist sayısının azaldığına işaret ederek, "1990'da Türkiye'ye ikinci katip olarak geldim. Çıraklık dönemimi burada geçirdim. Türkiye biliyorum ki çok güçlü ülkedir. Bu sıkıntıları aşar. Aynı şekilde dost ve müttefiklerinin yardımıyla bu sıkıntıları aşacak. İstikrar devam ederse, yavaş yavaş güven gelecek ve turistler bu sene gelecekler. Biz gerçekçi bir Türkiye resmi vermeye çalışıyoruz. Olumluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Sabri Kesen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın