Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,212.18
ETH/USDT
3,595.00
BTC/USDT
71,213.00
BIST 100
9,067.97
Yaşam

Erzurum'da "En Hızlı Çay İçme Yarışması" düzenlendi

Erzurum'da, Çaykur Genel Müdürlüğünce düzenlenen "En Hızlı Çay İçme Yarışması"nda katılımcılardan 3 dakikada 4 bardak sıcak Türk çayı içmeleri istendi.

25.05.2016 - Güncelleme : 25.05.2016
Erzurum'da "En Hızlı Çay İçme Yarışması" düzenlendi Fotoğraf:AA/Yunus Hocaoğlu

ERZURUM

Erzurum'da, Çaykur Genel Müdürlüğünce "En Hızlı Çay İçme Yarışması" düzenlendi.

Havuzbaşı Kent Meydanı'nda düzenlenen yarışma, renkli görüntülere sahne oldu. Çaykur tırında kurulan platformda yapılan yarışmada, katılımcılardan 3 dakikada 4 bardak sıcak Türk çayını içmeleri istendi.

Sıcak çayları hızlı içmeye çalışan vatandaşlardan bazılarının gözlerinden yaş geldi. Verilen sürede çayları içmeyi başaranın çıkmadığı yarışmada, üçüncü bardağa geçebilenlere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Basın mensuplarının da ayrı kategoride yarışmaya dahil edildiği etkinlikte, AA, TRT ve A Haber muhabir ile kameramanları, çayı en hızlı içmenin mücadelesini verdi. Mücadeleyi, verilen sürede üçüncü bardağa geçebilen TRT muhabiri Yavuz Şimşek kazandı.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumlarının tırıyla, Rize çayını tanıttıklarını söyledi.

Bu kapsamda değişik etkinlikler düzenlediklerini belirten Sütlüoğlu, "Hızlı çay içme yarışması da bu kapsamda yaptığımız etkinliklerden biri. Bu yarışmayı kazananlara değişik hediyelerimiz oluyor. Vatandaşın çaya ilgisini çekmek ve daha çok çay içmeyi teşvik etmek maksadıyla bu etkinliği düzenledik. Ayrıca büyük ekranlarda çayın nasıl toplandığını, hangi aşamalardan geçtiğini, özelliklerini ve Çaykur'un geçmişini tanıtıyoruz. Bu etkinlikler için birçok şehre gidiyoruz. Yaz boyu 5 aracımız hiç boş durmuyor, etkinlikten etkinliğe gidiyor."şeklinde konuştu.

Muhabir: Hadi Şengül

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın