Почетна > култура и уметност

култура и уметност друго Вести

„Јас никогаш не размислувам за тоа зошто нешто работам, зошто правам некои дела и никогаш не ми треба некој дополнителен поттик, тоа е како потребата да дишеш...“, вели режисерот Манчевски

Бајса Арифовска е мултиинструменталист, свири на преку 15 инструменти, меѓу кои на клавир, кавал, тапан, тарабука, кларинет, виолина, тамбура, а пишува и своја музика

„Важно е политичкото учество на граѓаните Роми во донесувањето одлуки што се поврзани со унапредувањето на положбата на Ромите во Република Македонија", рече Заев

Организаторите на Фестивалот денес соопштиja дека филмот на иранскиот режисер Асгар Фархади ќе го отвори Фестивалот кој ќе трае од 8 до 19 мај

„Во Македонија, која ја чувствуваме како блиска и пријателска земја и први ја признавме нејзината самосотојност, ваквата соработка и донации ќе продолжат и во идинина", рече амбасадорката Кара

Вкупно 40 рачно изработени скулптури на змејови, панди, морски животни и војници од теракота се изложени на стадионот „Солџер филд“