Почетна > наука и технологија

наука и технологија друго Вести

„Добра идеја е да постои некоја регулатива. Како што видовме, овие компании имаат огромна моќ“, вели д-р Бил Хау, доцент по информатика на Универзитетот во Вашингтон

Целта на истражувањето и крајниот резултат, како што изјавува проф. Грерап, е давање придонес во развивањето лек кој би се користел за лекување на дијабетес и прекумерна телесна тежина

Д-р Енвер Гурхан Килинч за АА истакна дека микрочипот што го дизајнирал дава значаен придонес во лечењето со намалување на вкупните трошоци и заштеда на многу време

Истражувачите велат дека во периодот од 2001 до 2010 година годишно биле забележани 272 милијарди тони повеќе врнежи од снег во споредба со периодот од 1800 до 1810 година

Компанијата „Локхид Мартин“ за НАСА ќе произведе авион кој при надминувањето на брзината на звукот, нема да предизвика звук на сонична експлозија