Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Yerlikaya, 15 Temmuz Şehitliği'ndeki anma törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Karşıyaka Mezarlığı'ndaki 15 Temmuz Şehitliği'nde düzenlenen anma törenine katıldı.

Hüseyin Cem Dağıstanlı, Esra Ağaçyetiştiren  | 15.07.2024 - Güncelleme : 15.07.2024
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Yerlikaya, 15 Temmuz Şehitliği'ndeki anma törenine katıldı Fotoğraf: Ahmet Okur/AA

Ankara

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcıları Zafer Tarıkdaroğlu, Sevim Sayım Madak, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç, siyasi parti temsilcileri ve askeri yetkililerin de yer aldığı anma törenine, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ile gaziler de katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, 15 Temmuz'da şehit olan vatandaşların kabirlerine karanfil bırakan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Yerlikaya, şehit aileleri ile sohbet etti.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından, Polis Şehitliği'ne geçildi.

Alanda, şehitler için dualar edildi. Şehit yakınlarıyla görüşen Yılmaz ve Yerlikaya, şehit polislerin kabrine karanfil bıraktı.

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin de 15 Temmuz Şehitliği'ni ziyaret ederek şehit yakınlarına başsağlığı diledi.


Fotoğraf: Mustafa Hatipoğlu/AA

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edilen törende, Bakan Tekin, 15 Temmuz'da şehit olan vatandaşların kabirleri ile Polis Şehitliği'ndeki kabirlere karanfil bıraktı. ​​​​​​​

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.