Dolar
35.65
Euro
37.12
Altın
2,752.82
ETH/USDT
3,211.90
BTC/USDT
102,270.00
BIST 100
10,105.37
arşiv

İşte Antep baklavasının sırrı

Gaziantep denilince akla gelen ilk ürünler arasında yer alan baklavanın yapılışı marifet istiyor.

07.12.2011 - Güncelleme : 07.12.2011
İşte Antep baklavasının sırrı

baklava antep_ozel

Gaziantep denilince akla gelen ilk ürünler arasında yer alan baklavanın yapılışı marifet istiyor.***

GAZİANTEP - Sevil Çelik

Antep baklavasının sırrı

AA, baklavanın yapılışını an an görüntüledi. Usta ellerde titizlikle kat kat açılan baklava hamuru özenle tepsiye yerleştiriliyor. Sonra baklavaya lezzetini veren en önemli unsurlardan biri olan sade yağ hamura sürülüyor. Baklavanın lezzeti kullanılan antep fıstığının kalitesiyle de orantılı. Rengi ve tadıyla kaliteli bir fıstık baklavanın olmazsa olmazı. Yaklaşık 35 kat hamur ve antep fıstığı bulunan baklavanın kesimi de çok önemli. Kesilmesinin ardından baklavanın üzerine fırından sürülmeden önce de yağ gezdiriliyor.
Baklava, yapım işlemi tamamlandıktan sonra fırına veriliyor. Fırından çıkan baklava şerbetini iyice çekmesi için kesiliyor. Şerbetin baklavaya doğru şekilde ve oranda verilmesi tadı ve kıvamı açısından önem taşıyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın