İşte Antep baklavasının sırrı
Gaziantep denilince akla gelen ilk ürünler arasında yer alan baklavanın yapılışı marifet istiyor.
Gaziantep denilince akla gelen ilk ürünler arasında yer alan baklavanın yapılışı marifet istiyor.***
GAZİANTEP - Sevil Çelik
Antep baklavasının sırrı |
AA, baklavanın yapılışını an an görüntüledi. Usta ellerde titizlikle kat kat açılan baklava hamuru özenle tepsiye yerleştiriliyor. Sonra baklavaya lezzetini veren en önemli unsurlardan biri olan sade yağ hamura sürülüyor. Baklavanın lezzeti kullanılan antep fıstığının kalitesiyle de orantılı. Rengi ve tadıyla kaliteli bir fıstık baklavanın olmazsa olmazı. Yaklaşık 35 kat hamur ve antep fıstığı bulunan baklavanın kesimi de çok önemli. Kesilmesinin ardından baklavanın üzerine fırından sürülmeden önce de yağ gezdiriliyor.
Baklava, yapım işlemi tamamlandıktan sonra fırına veriliyor. Fırından çıkan baklava şerbetini iyice çekmesi için kesiliyor. Şerbetin baklavaya doğru şekilde ve oranda verilmesi tadı ve kıvamı açısından önem taşıyor.