Dolar
38.45
Euro
43.71
Altın
3,290.11
ETH/USDT
1,785.50
BTC/USDT
93,913.00
BIST 100
9,432.55
Gündem, Asrın felaketi

Hatay Arsuz'da depremzedeler için 111 konteynerlik yaşam alanı kuruldu

Hatay'ın Arsuz ilçesinde, depremzedeler için kurulan 111 konteynerlik kente aileler yerleşmeye başladı.

Mert Murat Yaşar, Ali Kemal Zerenli  | 12.10.2023 - Güncelleme : 12.10.2023
Hatay Arsuz'da depremzedeler için 111 konteynerlik yaşam alanı kuruldu

Hatay

Büyükşehir Belediyesince, Doğan Holding ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF) katkılarıyla Nardüzü Mahallesi'nde oluşturulan konteyner kentin kurulumu tamamlandı.

Kadınlara destek verilmesi için tasarlanan iki "mor yerleşke", çamaşırhane ve oyun parkının da bulunduğu yaşam alanına, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen aileler yerleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Konteyner Kent Koordinatörü Reşat Çağlar, açılış töreninde, 111 konteynerlik kentin kurulumunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Candan Fetvacı da afetzedeler için sosyal donatılar oluşturulduğunu belirterek, "Burada, kadınların her türlü ihtiyacına yardımcı olmak, psikolojik, çocuk bakımı ve sağlık desteği için iki 'mor yerleşke' de yapıldı. Resim ve müzik dersleri, film gösterimi için sosyal alanlar hazırladık." dedi.

Açılış törenine, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de katıldı.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.