Dolar
38.43
Euro
43.66
Altın
3,318.70
ETH/USDT
1,795.10
BTC/USDT
94,615.00
BIST 100
9,432.55
Teknoloji

Somonda bulunan omega 3 miktarı azaldı

İskoçya'da yürütülen bir araştırma, balık çiftliklerinde üretilen somonda bulunan omega 3 yağ asidi miktarının son beş yılda yarı yarıya azaldığını ortaya koydu.

Emel Öz Gözellik  | 07.10.2016 - Güncelleme : 07.10.2016
Somonda bulunan omega 3 miktarı azaldı

Ankara

ANKARA

Stirling Üniversitesindeki bilim adamları tarafından yürütülen çalışmada, çiftlik somonlarında bulunan omega 3 miktarının beş yıl içinde yarı yarıya düştüğü belirtildi.

Araştırmada, omega 3 yağ asidinin düşmesinin nedeni olarak çiftlikte yetişen somon balıklarına verilen yemlerin kalitesinin azalmasının etkili olduğu kaydedildi.

Araştırmayı yürüten ekibin başı Prof. Douglas Tocher, yeterli miktarda omega 3 alımı için artık haftada bir porsiyon somon yerine iki porsiyon yenmesinin gerektiğini ifade etti.

Tocher, yine de çiftlik somonlarının omega 3 yağ asidi yönünden en zengin kaynaklardan biri olduğunu söyledi.

Muhabir: Emel Öz Gözellik



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.