Dolar
38.48
Euro
43.89
Altın
3,306.87
ETH/USDT
1,810.00
BTC/USDT
95,030.00
BIST 100
9,224.84
Teknoloji

'Üç kuyruklu kertenkele' müzede sergileniyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden bazı bilim adamlarının, Kırklareli'de arazide bilimsel inceleme yaparken bulduğu üç kuyruklu kertenkele, özel sıvı içinde müzede sergileniyor.

23.12.2015 - Güncelleme : 23.12.2015
'Üç kuyruklu kertenkele' müzede sergileniyor

Çanakkale

ÇANAKKALE - BURAK AKAY

Kırklareli'de arazide bilimsel inceleme yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden (ÇOMÜ) bazı bilim adamlarının bulduğu üç kuyruklu kertenkele, özel sıvı içinde müzede sergileniyor.

ÇOMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Tosunoğlu, AA muhabirine, Kırklareli'nin Üsküp beldesinde bazı öğretim üyeleriyle kısa süre önce yaptıkları çalışma sırasında, ot ve çalıların arasında sıkışmış kertenkele bulduklarını söyledi.

Çabalarına rağmen kurtaramadıkları sürüngenin üç kuyruğu olduğunu fark ettiklerini anlatan Tosunoğlu, bunun, çok nadir görüldüğünü ifade etti.

Kertenkelelerin, tehlike anlarında hayatlarını kurtarmak ve daha hızlı kaçabilmek için mevcut kuyruklarını bırakabildiğine dikkati çeken Tosunoğlu, şöyle konuştu:

"Bu, bilinen bir olaydır. Kuyruk daha sonra yeniden çıkar. Biz buna 'yenilenme' diyoruz. Doğada bu durum sıkça görülen bir olaydır ancak bu örneğimiz, sıradan bir kuyruk tipi değil. Tek bir yenilenme yok. Kuyruk yerine birden fazla dallanma var. Üç kuyruk yapısı karşımıza çıkıyor. Tabii bu çok önemli bir örnek teşkil ediyor. Üç kuyruğa sahip kertenkele örneklerine doğada rastlamak çok ama çok zordur. Ben ve ekip arkadaşlarım böyle bir duruma ilk kez şahit olduk. Milyonda bir görülebilecek durum diyebiliriz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.