Dolar
33.97
Euro
38.04
Altın
2,511.95
ETH/USDT
2,744.20
BTC/USDT
63,631.00
BIST 100
9,668.10
Gündem, cumhurbaşkanlığı seçimi 2014

Musavi'den Erdoğan'a tebrik

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Örgütü Genel Sekreteri Büyükelçi Seyyid Ali Muhammed Musavi, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

14.08.2014 - Güncelleme : 14.08.2014
Musavi'den Erdoğan'a tebrik

İSTANBUL

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Örgütü Genel Sekreteri Büyükelçi Seyyid Ali Muhammed Musavi,  cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

D-8 Genel Sekreterliği'nden alınan bilgiye göre, Musavi, Erdoğan'a bir mektup göndererek, hem genel sekreterlik hem de kendi adına cumhurbaşkanı seçilmesinden duyduğu mutluluğu aktardı.

Musavi, "Size ve büyük Türk milletine, Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek makamına seçilmeniz vesilesiyle en kalpten tebriklerimizi iletiyoruz" ifadeleriyle başladığı mektubunda, Erdoğan'ın "karizmatik, kabiliyetli ve vizyoner devlet adamlığı"nın Türkiye'yi her alandaki kalkınmasında yeni irtifalara taşıyacağına emin olduğunu vurguladı.

Büyükelçi Musavi mektubunda "Biz, D-8 Sekreteryası olarak, bu cumhurbaşkanlığı seçiminin kutlanmasında Türk halkıyla aynı duyguları paylaşıyor ve ona katılıyoruz. Bu kesin sonuç, halkın erdemi ve vizyonuyla Türkiye'yi dünyada daha güçlü bir konuma taşıyacak güçlü bir lidere özleminin bir yansımasıdır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasıyla Türkiye'nin D-8 ile bağlarının eskisinden de kuvvetli hale geleceğine güvendiğini belirten Musavi mektubunda "Özellikle de Türkiye'nin bu yıl yapılacak zirveyle D-8 Başkanlığı'nı ikinci kez deruhte edeceği göz önünde bulundurunca sizin D-8 başkanlığınız, bölgemizin ekonomik kalkınması için ortak gayretlerimize yeni bir enerji katacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Musavi, mektubunu "Üye ülkelerimiz arasındaki kardeşçe ve işbirliğine dayalı ilişkilerin sağlamlaştırılmasında ve daha yüksek hedeflere ulaşmamızda rehberliğinizi heyecanla bekliyoruz" sözleriyle noktaladı.

Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya'dan oluşan D-8, 15 Haziran 1997'de İstanbul'da yapılan devlet ve hükümet başkanları zirvesiyle kuruldu. D-8'in merkezi, İstanbul'da bulunuyor.

Muhabir: Tayfun Salcı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın