Dolar
33.53
Euro
36.63
Altın
2,429.06
ETH/USDT
2,587.20
BTC/USDT
60,271.00
BIST 100
9,907.38
Dünya

AB, ara bulucu ülkelerin Gazze'de ateşkes için müzakereleri başlatma çağrısını destekliyor

Avrupa Birliği (AB), ara bulucu ülkeler ABD, Mısır ve Katar'ın, İsrail ile Hamas arasında esir takası ve Gazze Şeridi'nde ateşkes için müzakereleri başlatma çağrısını desteklediğini bildirdi.

Melike Pala  | 09.08.2024 - Güncelleme : 09.08.2024
AB, ara bulucu ülkelerin Gazze'de ateşkes için müzakereleri başlatma çağrısını destekliyor

Ankara

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, ABD, Mısır ve Katar'ın, Gazze Şeridi'nde ateşkesin sağlanması ve esir değişimi için müzakereleri yeniden başlatma çağrısına ilişkin X hesabından paylaşım yaptı.

AB'nin, ara bulucu ülkelerin çağrısına katıldığını belirten Borrell, "Bu dayanılmaz acı döngüsüne son verilmesi amacıyla yürüttükleri ara buluculuğa tam desteğimizi yineliyoruz." ifadesini kullandı.

Borrell, "Anlaşma aynı zamanda bölgesel gerilimin azaltılmasının da önünü açacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Leyen ateşkes çağrısına destek verdi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de ABD, Mısır ve Katar'ın, Gazze Şeridi'nde ateşkesin sağlanması ve esir değişimi için müzakereleri yeniden başlatma çağrısına ilişkin X hesabından paylaşım yaptı.

Gazze'de derhal ateşkes ilan edilmesine ihtiyaç olduğunu kaydeden von der Leyen, "Hayat kurtarmanın, barış umudunu yeniden tesis etmenin ve rehinelerin geri dönmesini sağlamanın tek yolu bu." değerlendirmesinde bulundu.

Von der Leyen, "Bu nedenle bölgenin ihtiyaç duyduğu barış ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olmak üzere ABD, Mısır ve Katar tarafından yürütülen çabaları kuvvetle destekliyorum." ifadesini kullandı.

ABD, Mısır ve Katar, dün yayımladıkları ortak açıklamada, İsrail ve Hamas'a Gazze'de ateşkes sağlanması ve esir takası için 15 Ağustos'ta Kahire veya Doha'da müzakerelere yeniden başlanması çağrısı yapmıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.