Betül Yürük
14 Aralık 2021•Güncelleme: 14 Aralık 2021
Ülkede 6 eyalette etkili olan hortumlarda Dawson Springs kentinin yüzde 75'i haritadan silindi.
Hortumlar sırasında küçük kentin tek hastanesi de harabeye döndü.
Bölgede çekim yapan AA muhabiri, enkazı kaldırılan hastanenin müdürüyle konuştu.
Babtist Health Deaconess sağlık merkezinde 1991'den bu yana görev yapan Cheryl McKinght, "Dawson Springs'te sağlık hizmetini sadece biz veriyoruz, hortum bizi de çok kötü etkiledi. Tüm hastane gitti." dedi.
Hortumun vurduğu gece, hastalarının olmadığını ama hastanede bir görevli bulunduğunu belirten McKnight, çalışanlarının yara almadan hortumdan kurtulduğunu söyledi.
Yıkılan hastane mobil klinikte hizmet veriyor
Hortumdan önce günde 40'a yakın hastalarının olduğunu anlatan McKnight, "Şimdi ise mobil kliniğimiz var ve orada hizmet vermeye devam ediyoruz. İnsanlara yardım edebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.
McKnight, özellikle hortum sonrası, insanların ilaca, yaralananların tedaviye ihtiyacı olduğunu belirterek böyle zor olsa da kent sakinlerine her türlü yardımı ve hizmeti vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
En küçük kurban iki aylık bir bebek oldu
Dawson Springs'te hortumda evleri yıkılan bir aile, Oaklynn Charleigh Koon isimli iki aylık kız çocuğunu kaybetti.
Kızlarının hastanede yaşam destek ünitesine bağlı fotoğrafını Facebook'tan paylaşan Douglas ve Jackie isimli çift, "Durumu hiç iyi gözükmüyor. Makineler onu hayatta tutuyor." ifadelerini kullandı.
Koon çiftinin hastanede nöbet geçiren bebeği bir süre sonra hayatını kaybetti.
Enkazda kullanılabilir eşyalarını arıyor
Kent sakinlerinden kanseri yenen Stacy Bryan, hortumda evini ve her şeyini kaybetti.
Enkazdan geride kalanlar arasında kıyafetlerini arayan Bryan, "Sahip olduğum her şeyimi kaybettim. Hala kullanılabilir şeyler varsa kurtarmaya çalışıyorum." dedi.
Noel öncesi başka bir yere taşınmak için eşyalarını toplamak için geldiği evinde hortuma yakalandığını anlatan Bryan, uyarıların hemen ardından eşyalarını alamadan evden ayrılmak zorunda kaldığını ifade etti.
Bryan, hayatta olduğu için şükrettiğini, hayatlarını kaybedenler için son derece üzgün olduğunu dile getirdi. Bryan, "Bu durum çok üzücü. Hiçbir şeyim kalmadı ve yardıma ihtiyacım var." dedi.
Ülkede 6 eyalette etkili olan hortumlarda Dawson Springs kentinin yüzde 75'i yıkıldı. Hortumlarda en az 88 kişi hayatını kaybetti.
Hortumlardan en fazla etkilenen, hava sıcaklığının gece eksilere düştüğü Mayfield ve Dawson Springs'te elektrik ve su kesintileri devam ediyor.