Dolar
33.76
Euro
37.42
Altın
2,504.49
ETH/USDT
2,637.20
BTC/USDT
59,433.00
BIST 100
10,054.20
Dünya

ABD'nin kuzeydoğu eyaletlerinde şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi

ABD'nin Connecticut eyaletindeki şiddetli yağış ani su baskınlarına yol açarken, New York kentinde etkisini gösteren fırtına uçuşların ve tren seferlerinin aksamasına neden oldu.

Zeynep Katre Oran  | 19.08.2024 - Güncelleme : 19.08.2024
ABD'nin kuzeydoğu eyaletlerinde şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi

Ankara

ABD Ulusal Meteoroloji Merkezinden (NWS) yapılan açıklamada, Connecticut eyaletinin güneybatısında etkili olan şiddetli yağışların ani sellere yol açtığı ve acil durum ekiplerinin geniş çaplı kurtarma çalışmaları yürüttüğü bildirildi.

Açıklamada, eyaletin Fairfield, New Haven, Litchfield ve Hartford bölgelerinde bulunan nehirlerdeki su seviyelerinin artması ve yağışların devam edeceğinin öngörülmesi nedeniyle bölge sakinleri, şiddetli rüzgarlar, ani sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

Connecticut'da görevli yetkililer, eyalette ilk belirlemelere göre 1 kişinin hayatını kaybettiğini, kaybolan 1 kişi için de arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Yağışlar New York'ta kara ve hava trafiğini aksattı

New York şehrinde etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına sonucu Manhattan, Bronx, Staten Island ile şehrin kuzey ve batısında bulunan bazı bölgelerde ani su baskını uyarıları yayımlandı.

Polis, olumsuz hava şartları nedeniyle bazı yolların kapandığını bildirirken, New York ve Philadelphia arasındaki tüm tren seferleri geçici olarak durduruldu.

ABD Federal Havacılık İdaresinden (FAA) yapılan açıklamada da Boston Logan Havalimanı'ndan yapılacak uçuşlarda ortalama 2,5 saatlik gecikmeler yaşandığı aktarıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.