Cüneyt Karadağ
30 Nisan 2025•Güncelleme: 30 Nisan 2025
Yeni dönemde Başbakanlık Müsteşarlığı görevinde bulunacak Thorsten Frei, Funke medya grubuna yaptığı açıklamada, yeni koalisyon hükümetinin göreve gelmesinin hemen ardından Almanya sınırlarında kontrollerin genişletileceğini ve yoğunlaştırılacağını söyledi.
📲 Artık haberler size gelsinAA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için
Anadolu Ajansı🔹 Anlık gelişmeler için
AA Canlı Gelecek haftadan itibaren göç konusunda daha sıkı kurallar uygulanacağını belirten Frei, "Almanya'ya yasa dışı yollardan girmeye çalışan herkes, 6 Mayıs'tan itibaren yolculuğunun Alman sınırında sona ereceğini bilmelidir." dedi.
Frei, Avrupa Birliği (AB) yasaları ve direktifleri uyarınca sığınmacıların başvurularını girdikleri ilk AB ülkesinde yapmaları gerektiğini vurguladı.
Alman parlamentosu 6 Mayıs'ta toplanarak Olaf Scholz'un yerine Friedrich Merz'i başbakan olarak seçecek ve yeni hükümet görevine resmen başlayacak.