Dolar
33.10
Euro
36.19
Altın
2,472.08
ETH/USDT
3,456.70
BTC/USDT
64,863.00
BIST 100
11,061.23
Dünya

Arnavutluk'ta hükümet karşıtı protesto

Arnavutluk'ta, ana muhalefet partisi Arnavutluk Demokratik Partisinin (PD) çağrısıyla hükümet karşıtı protesto düzenlendi.

Fatjon Cuka, Dzihat Aliju  | 12.07.2024 - Güncelleme : 12.07.2024
Arnavutluk'ta hükümet karşıtı protesto Fotoğraf: Olsi Shehu/AA

Tiran

Başkent Tiran'da, başbakanlık binası önünde toplananlar, yolsuzluğun ortadan kaldırılması ve geçici hükümet kurulması talebiyle gösteri yaptı.

"Mücadelede birleş, ya bugün ya da hiç" sloganıyla yapılan protesto sırasında bazı göstericiler başbakanlık binasına molotof kokteyli attı. Göstericiler ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı, binanın ana kapısı zarar gördü.

Eski Başbakanlardan Sali Berisha, yolsuzluk suçlamalarıyla ev hapsinde olmasına rağmen çevrim içi olarak protestoculara seslendi ve Arnavutluk'un demokrasisini yeniden sağlama taahhüdünde bulundu.

Berisha, geçici hükümet kurulması ve seçimin özgürce yapılması çağrısında bulunarak, "Bu bir siyasi savaş değildir, bu Arnavutluk'un kaderi için bir mücadeledir." dedi.

Eski Cumhurbaşkanı İlir Meta da bir konuşma yaptı.

Göstericiler daha sonra Tiran Belediye binasına yürüdü, bir kısmı da Meclis binasına yöneldi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.