Dolar
32.38
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.80
BTC/USDT
70,146.00
BIST 100
9,110.56
Dünya

Ashton Carter: Rusya yanlış bir stratejik yolda

ABD Savunma Bakanı Carter, DAEŞ'le mücadelede Rusya'yla işbirliğine ilişkin, "Rusya yanlış bir stratejik yolda. Bu değişene kadar işbirliği yapmamız için ortak bir nokta bulunmuyor" dedi.

Onur Usta  | 20.01.2016 - Güncelleme : 20.01.2016
Ashton Carter: Rusya yanlış bir stratejik yolda

Paris

PARİS 

Fransa, ABD, İngiltere, Almanya, İtalya, Avustralya ve Hollanda savunma bakanları Irak ve Suriye'de DAEŞ'le mücadeleyi ele almak için başkent Paris'te bir araya geldi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ve Fransız meslektaşı Jean-Yves Le Drian, görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Carter, Rusya'nın Suriye'de yürüttüğü operasyonları eleştirerek, "Rusya, yanlış bir stratejik yolda. Bu değişene kadar işbirliği yapmamız için ortak bir nokta bulunmuyor" diye konuştu.

Bakan Carter, DAEŞ'le mücadelede üç önemli hedef olduğunu belirterek, bunları şöyle sıraladı: "Rakka ve Musul'daki merkezleri ortadan kaldırarak DAEŞ kanserini yok etmek, bu tümörün dünya çapındaki metastazlarına karşı mücadele etmek ve halkı korumak."

"DAEŞ geri çekilmeye başladı"

Le Drian ise DAEŞ'e karşı yürütülen mücadeleden sonuç alınmaya başlandığını söyledi. DAEŞ'e verilen zararın sahada fark edilebildiğine işaret eden Le Drian, "DAEŞ geri çekilmeye başladı. Ortak çabalarımız meyve verdi ve örgütün kaynaklarını zarar verebildik. Bundan sonra çabalarımızı arttırarak daha kolektif ve tutarlı bir strateji izlememiz gerekiyor" diye konuştu.

Muhabir: Onur Usta


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın