Dolar
32.38
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.40
BTC/USDT
70,160.00
BIST 100
9,105.53
Dünya

Belçika'dan PKK'ya zirve öncesi çadır kurma izni

Belçika hükümeti, terör örgütü PKK'ya, Başbakan Davutoğlu'nun da katılacağı Türkiye-AB Zirvesinin yapılacağı AB Konseyi binasının hemen arkasında çadır kurması için izin verdi.

17.03.2016 - Güncelleme : 17.03.2016
Belçika'dan PKK'ya zirve öncesi çadır kurma izni Fotoğraf: AA/Hasan Esen

BRÜKSEL

Belçika hükümeti, terör örgütü PKK'ya, Başbakan Davutoğlu'nun da katılacağı Türkiye-AB Zirvesinin yapılacağı AB Konseyi binasının hemen arkasında çadır kurması için izin verdi.

Türkiye'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, İçişleri Bakanı Jan Jambon, Adalet Bakanı Koen Geens'in katılımıyla yapılan üçlü toplantıdan sadece bir hafta sonra terör örgütü yandaşlarından yeni bir adım geldi.

PKK yandaşları aldıkları izin sayesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı Türkiye-AB Zirvesinin yapılacağı Brüksel'deki AB Konseyi binasının hemen arkasına çadır kurdu. Terör örgütünün Belçika'daki liderlerinden Remzi Kartal'ın Gündeydoğu'daki terör operasyonlarını eleştirmek için basın toplantısı düzenlediği çadır halen kaldırılmış değil.

Belçika'daki PKK varlığı

Belçika, terör örgütleri PKK ve DHKP-C'nin Avrupa'da en yoğun faaliyette bulunduğu ülkelerin başında geliyor. Örgüt liderlerinin yaşadığı ülkeden PKK'nın televizyon kanalları da yayın yapıyor. Kurduğu dernekler vasıtasıyla faaliyetlerini sürdüren terör örgütü PKK'ya karşı en son 2010 yılında operasyon düzenlendi.

DAEŞ'e operasyon var PKK'ya yok

Belçika'nın diğer bir terör örgütü DAEŞ'e karşı ise operasyonları aralıksız devam ediyor. 13 Kasım'daki Paris saldırılarında yer aldığı belirtilen kişileri bulmak için sık sık operasyonlar düzenleyen Belçika, bu konuda Fransa ile işbirliği yapıyor. Son olarak geçen salı günü bir baskın sırasında çıkan çatışmada 4 polis yaralanmış ve bir saldırgan öldürülmüştü. Bugüne kadar 30'dan fazla kişinin gözaltına alındığı operasyonlar sonunda 8 kişi tutuklandı.

Muhabir: Hasan Esen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın