Dolar
36.48
Euro
39.55
Altın
2,912.40
ETH/USDT
2,190.00
BTC/USDT
86,077.00
BIST 100
10,507.11
Dünya

Binlerce sivilin akın ettiği Kabil Havalimanı'nda 7 kişi hayatını kaybetti

ABD'nin tahliye operasyonunun devam ettiği Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı'nda yaşanan kaosta 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Hakan Çopur, Sayed Khodaiberdi Sadat, Büşra Selvi Öğütcen  | 16.08.2021 - Güncelleme : 16.08.2021
Binlerce sivilin akın ettiği Kabil Havalimanı'nda 7 kişi hayatını kaybetti Fotoğraf: Sayed Khodaiberdi Sadat - Anadolu Ajansı

Washington/Ankara

Taliban'ın dün Afganistan'ın başkenti Kabil'e girmesinin, başkanlık sarayı ve kamu binalarının kontrolünü ele geçirmesinin ardından kentte panik havası sürüyor.

ABD'nin tahliye operasyonunun devam ettiği Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı'nda yaşanan kaosta 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Associated Press (AP) haber ajansına açıklama yapan ve adı açıklanmayan bir Amerikalı savunma yetkilisi, Kabil Havalimanı'nda yaşanan kaosu değerlendirdi.

Yetkili, söz konusu kaosta yüzlerce kişinin uçakların kalktığı piste girdiğini belirterek kargaşada en az 7 kişinin öldüğünü, bunlardan bazılarının kalkıştaki bir uçaktan düşerek yaşamını yitirdiğini söyledi.

Havalimanında güvenliğin yeniden sağlandığını ve pistin temizlendiğini kaydeden yetkili, tahliye uçuşlarına da devam edileceğini ifade etti.

ABD askerlerinin silahlı olduğu belirtilen iki Afgan'ı öldürmesinin ve havalimanında yaşanan kaosun ardından hava operasyonları geçici olarak askıya alınmıştı.

Halk akşamdan beri havaalanına akın ediyor

Taliban'ın dün Afganistan'ın başkenti Kabil'e girmesinin, başkanlık sarayı ve kamu binalarının kontrolünü ele geçirmesinin ardından halk arasında panik yaşanıyor.

Ülkeyi terk etmek isteyen binlerce kişi, dün akşamdan bu yana Kabil Uluslararası Havalimanı'na akın etmişti.

Yoğunluğun sabah saatlerinde arttığı havalimanında sivillerin pistte toplandığı görülürken, tahliyeler için alanda bulunan ABD askerleri havaya defalarca ateş açmıştı.

Taliban'dan uçuş yapılmayacak açıklaması

Taliban ise Kabil Uluslararası Havalimanı'nın girişine gelerek, herkesin evlerine dönmesini istemiş ve şu anda uçuş yapılmayacağını açıklamıştı.

Kara yoluyla diğer vilayetlere gitmek isteyenlerin de araç bulmakta çok zorlandığı, taşıma ücretlerinin iki katına çıktığı ifade edilmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.