Dolar
33.60
Euro
37.01
Altın
2,442.97
ETH/USDT
2,666.00
BTC/USDT
59,390.00
BIST 100
9,830.94
Dünya, İsrail-Filistin çatışması

BM: Gazze'de yerinden edilen insanlar enkaz ve çöplüklerin arasında uyuyor

Birleşmiş Milletler (BM), sadece 22 Temmuz'dan bu yana Gazze'de İsrail'in "tahliye emirleri" nedeniyle 250 bin kişinin yerinden edildiğini, bazı insanların enkaz ve çöplüklerin arasında uyuduğunu bildirdi.

Şerife Çetin  | 30.07.2024 - Güncelleme : 30.07.2024
BM: Gazze'de yerinden edilen insanlar enkaz ve çöplüklerin arasında uyuyor

New York

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında Gazze'deki duruma ilişkin gelişmeleri aktardı.

Sahadaki meslektaşlarından edindiği bilgiye göre bugün Han Yunus'un bazı bölgelerine binlerce kişinin dönüş yaptığını kaydeden Dujarric, İsrail'in sürekli olarak verdiği "tahliye emirlerinden" endişe duyulduğunu dile getirdi.

Dujarric, 22 Temmuz'dan bu yana İsrail'in "tahliye emirleri" nedeniyle 250 bin kişinin yerinden edildiğini, bunun tüm Gazze nüfusunun yüzde 11'ine tekabül ettiğini söyledi.

Her bir yerinden edilmeyle insanların hayatlarının alt üst olduğunu vurgulayan Dujarric, insanların çok kalabalık çadırlarda, bazılarının ise enkaz ve çöplüklerin arasında uyuduğunu ifade etti.

BM Kalkınma Program'ından (UNDP) edindiği verileri aktaran Dujarric, Gazze'de katı atık yönetim sisteminin çöktüğünü bildirdi.

Katı atık sahalarının bulunmadığını, atığın 140 farklı alana yığıldığını belirten Dujarric, bunun çok ciddi sağlık ve çevre risklerini beraberinde getirdiğine işaret etti.

Libya'daki Sudanlı mültecilere destek

Dujarric, Nisan 2023'ten beri Sudan'dan Libya'ya çok sayıda mülteci gittiğini belirterek, BM'nin Merkezi Acil Durum Fonu'ndan (CERF) Libya'ya 5,3 milyon dolar yardım sağlanacağını duyurdu.

Yardımın Libya'da yaklaşık 195 bin Sudanlı mülteci ve ev sahibi toplumlara destek sağlayacağını kaydeden Dujarric, desteğin hayat kurtarıcı yardım sağlamak için kullanılacağını dile getirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.