Dolar
33.76
Euro
37.42
Altın
2,504.49
ETH/USDT
2,637.20
BTC/USDT
59,433.00
BIST 100
10,054.20
Dünya

Bosna Hersek ve Sırbistan'da aşırı sıcaklar nedeniyle "kırmızı alarm" verildi

Balkan ülkeleri Bosna Hersek ve Sırbistan'da aşırı sıcaklar sebebiyle "kırmızı alarm" verilerek halka tedbir almaları için uyarı yapıldı.

İsmail Özdemir  | 15.08.2024 - Güncelleme : 15.08.2024
Bosna Hersek ve Sırbistan'da aşırı sıcaklar nedeniyle "kırmızı alarm" verildi

Saraybosna

Alarm verilen Bosna Hersek'in birçok şehrinde hissedilen sıcaklıkların 40 dereceyi aşabileceği bildirildi.

Sırbistan'da ise halka birçok kentte hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıkabileceği ve "kırmızı" alarm verildiği duyuruldu.

Hidrometeoroloji Enstitüsü (RHMZ), hafta boyunca aşırı sıcak havanın süreceği uyarısını yaparak, dikkatli olunması tavsiyesinde bulundu.

Sırbistan Kamu Sağlığı Enstitüsünden Milan Jovanovic Batut, ülkenin 10 şehrindeki hava koşullarını "çok tehlikeli" olarak değerlendirdi.

Yetkililer, ayrıca aşırı sıcak hava koşullarının kronik hastalığı bulunanlar için elverişsiz olduğunu, astım ve kalp hastalığı olanların özellikle dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Sırbistan Otomobil ve Motosiklet Derneği de sürücülere trafikte daha dikkatli olmalarını, günün en sıcak saatlerinde araç kullanmaktan kaçınmalarını tavsiye etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.