Dolar
32.37
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.10
BTC/USDT
70,169.00
BIST 100
9,115.06
Dünya

Clinton ve Sanders New York'ta açık oturuma katıldı

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adaylığı için yarışan Clinton ve Sanders New York'ta açık oturuma katıldı.

15.04.2016 - Güncelleme : 15.04.2016
Clinton ve Sanders New York'ta açık oturuma katıldı

NEW YORK

ABD'de kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçimi için partilerin adaylarını belirleme amacıyla gerçekleştirilen ön seçim süreci New York'ta yoğunlaştı.

New York'ta 19 Nisan'da yapılacak ön seçimlerden önce Demokrat Parti'nin başkan adaylığı için yarışan eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Vermont Senatörü Bernie Sanders, Brooklyn'de katıldıkları TV programında iç ve dış politika konularındaki soruları yanıtladı.

İsrail-Filistin meselesine ilişkin soruları yanıtlayan adaylardan Sanders, İsrail'in Gazze'ye yönelik 2014'teki saldırısının orantısız olduğunu belirterek, "Bazen Netanyahu'ya her zaman haklı olmadığını söylememiz gerekiyor" dedi.

Kendisini yüzde yüz İsrail yanlısı olarak niteleyen Sanders, "Eğer bu bölgeye barış getireceksek Filistin halkına saygılı davranmak zorundayız" diye konuştu.

Clinton ise İsrail'in orantılı önlem alması gerektiğini dile getirirken, "Hamas'ın attığı roketleri İsrail davet etmiyor" ifadesini kullandı.

İsrail'in sürekli terör tehdidi altında zor kararlar vermek zorunda kaldığını savunan Clinton, İsrail'in kendini koruma hakkı olduğu görüşünü yineledi.

"Suriye halkına güvenli bölge sağlanması gerektiğini düşünüyorum"

Münazarada gündeme gelen konulardan biri de Suriye politikası oldu. Clinton, Suriye'de uçuşa yasak bölge uygulanmasını daha önce de savunduğunu ve halen aynı görüşte olduğunu anlatarak, "DAEŞ ve Esed rejiminin tehdidi arasında sıkışan Suriye halkına güvenli bir bölge sağlanması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Keleş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın