Dünya

Clintonlardan New York'ta aile boyu seçim kampanyası

ABD'de başkanlık seçimi için yarışan Demokrat Parti adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın seçim kampanyasına, eşi eski Başkan Bill Clinton ve hamile kızı Chelsea Clinton yoğun bir çalışma temposuyla destek veriyor.

Selçuk Acar  | 16.04.2016 - Güncelleme : 16.04.2016
Clintonlardan New York'ta aile boyu seçim kampanyası

New York

NEW YORK

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat ve Cumhuriyetçi aday adayları 19 Nisan'da New York eyaletinde yapılacak ön seçimleri kazanarak adaylık yarışında avantaj sağlamayı hedefliyor.

Demokrat Parti içinde öne çıkan iki adaydan eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Vermont Senatörü Bernie Sanders, partinin adayının belirleneceği kongreye 247 delege gönderecek New York'taki yarışı önde tamamlamak için büyük mücadele veriyor.

Clinton'ın seçim kampanyasına, eşi eski Başkan Bill Clinton ve hamile kızı Chelsea Clinton yoğun bir çalışma temposuyla destek veriyor.

Chelsea Clinton, hamile olmasına rağmen annesinin seçim kampanyasına destek vermek için bir günde birbirinden uzak 4 bölgede seçim konuşması yaptı.

İş adamı Marc Mezvinsky ile evli olan ve yaz aylarında bir kız çocuğu bekleyen 36 yaşındaki Clinton, önce Long Island'taki Sands Point'te ardından da Brooklyn'de ve Manhattan'da annesinin New York'taki ön seçimlerden zaferle çıkması için halka hitap etti. 

Bill Clinton Albany'de eşine oy isteyecek

Manhattan, Bronx, Queens ve Harlem'de birçok yerde farklı gruplarla hitap eden Bill Clinton ise cumartesi günü Syracuse ve Albany'de eşine oy isteyecek.

New York ön seçimleri için hafta sonu Binghamton ve Kingston'da konuşacak olan Chelsea Clinton ise çarşamba günü Pensilvanya'daki yarışta annesine destek olmak amacıyla Pittsburgh'a gidecek.

Muhabir: Selçuk Acar




Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın