Dolar
38.44
Euro
43.82
Altın
3,312.45
ETH/USDT
1,797.80
BTC/USDT
94,493.00
BIST 100
9,306.96
Dünya

Eş-Şebab Somali'de BM ve Afrika Birliği merkez binalarının bulunduğu kampı hedef aldı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da içerisinde Birleşmiş Milletler ve Afrika Birliği merkez binalarının yer aldığı Halane Kampı'na yapılan havan topu saldırısında en az 3 sivil hayatını kaybetti.

Tufan Aktaş  | 25.03.2021 - Güncelleme : 25.03.2021
Eş-Şebab Somali'de BM ve Afrika Birliği merkez binalarının bulunduğu kampı hedef aldı

Mogadişu

Dharkinley Bölge Polisi yetkililerinden Abdi Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) ve Afrika Birliği merkezlerinin bulunduğu Halane Kampı'na havan toplarıyla saldırı düzenlendiğini belirtti.


Yusuf, havan toplarının kampın çevresindeki evlere isabet etmesi sonucu en az 3 sivilin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin yaralandığını ifade etti.

Son bir ayda ikinci kez hedef alınan kamp, İngiltere ve ABD gibi ülkelerin diplomatik temsilciliklerine de ev sahipliği yapıyor.

Saldırıyı, terör örgütü Eş-Şebab üstlendi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın