Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,572.70
BTC/USDT
70,840.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Esed rejiminin alıkoyduğu 10 kadın takasla özgür kaldı

Suriye'de, Esed rejimi tarafından cezaevlerinde 2 yıldır alıkonulan, işkence gören ve tecavüze uğrayan 10 kadın ile bir ÖSO askeri, esir takasıyla özgür kaldı.

07.03.2018 - Güncelleme : 07.03.2018
Esed rejiminin alıkoyduğu 10 kadın takasla özgür kaldı

AFRİN - Soner Kılınç

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin cezaevlerinde 2 yıldır yasa dışı olarak tutulan, işkence gören ve tecavüze uğrayan 10 kadın ile bir Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askeri, esir takasıyla özgürlüklerine kavuştu.

Türkmen Muntasır Billah Tümeni 1. Tugay Komutanı Muhammet Paşa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed rejimi askerleri tarafından yaklaşık 2 yıl önce İdlib, Humus kırsalındaki çeşitli yerleşim birimlerinden alınarak cezaevlerine gönderilen, işkence gören, tecavüze uğrayan 10 kadın ile ÖSO'ya bağlı bir askerin önceki gün 9 rejim askeri karşılığında özgürlüklerine kavuştuğunu söyledi.

"Rejim bacılarımızı hiçbir gerekçe olmadan hapishaneye attı"

Bab kırsalındaki Ebu Zeydin köyü yakınlarında gerçekleşen takasla ilgili konuşan Muhammet Paşa, "Rejim bizim bacılarımızı hiçbir gerekçe olmadan alarak hapishaneye attı. İki yıl boyunca her gün işkence ve tecavüze uğrayan bacılarımızı almak için çok çaba harcadık. Bir yıl önce 9 rejim askerini esir aldık. Askerler karşılığında bacılarımızı ve bir askerimizi istedik. Yapılan görüşmelerin ardından önceki gün bacılarımız ve bir askerimiz özgürlüğüne kavuştu." dedi.

"Biz Türkmen'iz, Türk'üz savaşta bile esirlere kötü muamele etmeyiz"

Esir takasının görüntülerini de AA muhabiriyle paylaşan Muhammet Paşa, "Biz rejimin askerlerine hiç kötü muamele yapmadık, görüntülerde de görüldüğü üzere hepsi bizimle helalleşip, sarılıp gitti. Çünkü biz Türkmen'iz, Türk'üz. Savaşta bile esirlere kötü muamele etmeyiz. Ancak Esed rejimi, savunmasız, suçsuz kızlara, kadınlara her türlü kötülüğü yaptı. Bacılarımızın anlattıklarını duymak bizim öfkemizi sonsuz kıldı." dedi.

Suriye'de halen 7 bin kadar kadının alıkonulduğunu, 18 yaşın altında 400'ün üzerinde kız çocuğu bulunduğunu anlatan Muhammet Paşa, "Bu kadınlara ve çocuklara yönelik her gün tecavüz vakası yaşanıyor. Esed'in yaptıkları ortada, kadınlara kızlara işkence eden, 10 günde bir yemek veren bir zalim o." ifadelerini kullandı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın