
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kıbrıs Rum Kesimi Prag Büyükelçisine "doğalgaz" yanıtı verdi.***
PRAG - Murat Ünlü
Bağış, Avrupa Evi'nde düzenlenen "Türkiye'nin AB'ye Katılım Müzakerelerindeki Zorluklar–Gelecekten Beklentiler'' başlıklı panelde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Rum Kesimi Prag Büyükelçisi Phaedon Anastasiou'nun Türkiye'ye yönelik eleştirileri üzerine, Kıbrıs Rum Kesimi'nin Doğu Akdeniz'deki doğalgaz ve petrol aramalarının "BM'nin barış çabalarına açık bir provokasyon" olduğunu söyledi.
Bağış, "Eğer binlerce yıldır oradaysa gaz bir yere kaybolmuyor. Bana göre bu BM'nin barış çabalarına açık bir provokasyondur. Benim argümanlarım güçlü, sen beni ikna edemezsin. Korkarım ben seni ikna ederim, ondan sonra işinden olursun, seni kovarlar" diye konuştu.
AB'nin Suriye görüşmelerine Türkiye'nin resmen davet edilmemesini de eleştiren Bağış, "Bir ulus aptalca bir engelleme yapmaya çalışabilir, fakat 26'sı fırsatların kaçmasını izlememeli" dedi.