Gülşen Topçu
25 Haziran 2018•Güncelleme: 25 Haziran 2018
GAZZE/KUDÜS
Filistinliler, Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin meselesine vermiş olduğu destekten ötürü seçimleri yakından takip etti. Sonuçların açıklanmasının ardından da duydukları sevinci dile getirdiler.
AA muhabirine konuşan Filistinli Zekeriyya eş-Şorbeci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanmasından ötürü mutlu olduğunu belirtti ve "demokrasi düğünü" olarak adlandırdığı başarısından ötürü Türkiye'yi tebrik etti.
Erdoğan'ı ve Türk halkını kutlayan Şorbeci, Erdoğan'dan Filistin meselesine daha fazla destek vermesini talep etti. Türkiye'nin her zaman Filistin halkının yanında yer aldığına işaret eden Şorbeci, bunun en son örneğinin, Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde yaralanan Filistinlilerin Türkiye'deki hastanelerde tedavi edilmesi olduğunu söyledi.
İnas Musabbih da abluka nedeniyle zor şartlar altındaki Gazze'de Erdoğan'ın ve partisinin kazandığı başarıdan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam ve Arap dünyasının yanında yer aldığını, vatanına ve Filistin halkına hizmet ettiğini belirten Musabbih, "Erdoğan, büyük bir şahsiyet, onu seviyoruz ve ben onunla gurur duyuyorum." dedi.
İsrail'in kuzeyindeki Yafa kentindeki Filistinliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim başarısını tekbirlerle kutladı.
Seçim başarısından ötürü kentteki bazı camilerde tekbir sesleri yükselirken, bazı Filistinliler de duydukları sevinci havai fişek atarak gösterdi.
Sosyal paylaşım sitelerinde yer alan bir video görüntüsünde ise bir Filistinli, "Erdoğan'ın başarısını kutluyoruz. Yafa'dan kendisine selam gönderiyor ve yaşasın Türkiye diyoruz." ifadelerini kullandı.