GAZZE
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ez-Zehhar, Hamas'ın Mısırlı yetkililerle görüştüğünü, ancak şu anda El-Fetih ve Hamas arasında uzlaşma dosyasına dair doğrudan görüşmelerin durduğunu söyledi.
El-Fetih Hareketi'ni uzlaşma görüşmelerini provoke etmekle suçlayan Ez-Zehhar, "Uzlaşma görüşmeleri Fetih'in sorumsuz davranışları yüzünden kopma aşamasına geldi. Fetih, İsrail hükümetinin baskısı altında ancak bunu itiraf etmekten çekiniyor" diye konuştu.
Hamas'ın siyasi liderlerinden Mahmud ez-Zehhar sözlerini şöyle tamamladı:
"Filistin İslami Cihad örgütüyle Hamas arasında, iki örgütü ortak paydalarda buluşturmak için ciddi ve nitelikli görüşmeler gerçekleştiriliyor. Ortak hedeflerimiz var, öyleyse niçin bir yerde buluşup anlaşmayalım? Ancak şu anda bu konu hakkında fazla ayrıntı vermemizin doğru olacağını düşünmüyorum."
Yaşanan sıkıntılar geçici
Filistin'deki El-Fetih Örgütü'nün Gazze'deki yeni lideri Yezid el-Huveyci, Gazze'deki yönetimi silah kullanarak ele geçirmek gibi bir düşüncelerinin söz konusu olmadığını söyledi.
AA muhabirine açıklamalarda bulunan Huveyci, "Hamas'la savaşacak değiliz. Hamas ve Fetih milli menfaatler söz konusu olduğunda kardeştir. Gazze'yi işgalden kurtarmak için Hamas'la birlikte hareket edeceğiz. Şu anda iki örgüt arasında yaşanan sıkıntıların geçici olduğunu düşünüyorum" dedi.